(SIDE2): Undersøkelsen gjort i forbindelse med lanseringen av det nye bladet, slår fast at 60 prosent av oss skulle ønske vi laget mer spennende hverdagsmat. Hele 1502 nordmenn deltok i studien.

Det nye bladet har altså tenkt å gjøre noe med dette og målet er å gjøre nordmenn flinkere til å lage velsmakende mat hver dag.

- Alle kan lage god mat. For mange er det bare et spørsmål om å få litt veiledning slik at matlagingen blir forståelig og enkel. Etter min mening har det har aldri vært enklere å få velsmakende mat hver dag, sier redaktør for Spis Bedre, Anne Katrine Paulsen.

Her er en av de lette rettene du kan lage:

Medister på asiatisk

Medisterpølser kan få en asiatisk touch hvis de stekes i karriolje. Server dem med frisk ananas som er drysset med chili og koriander. Tid: 20 minutter

Antall personer: 4

650 g medisterpølse
1 ananas
1 rød chili
1 bunt frisk koriander
3 ss karri
olivenolje

1. Skjær toppen og bunnen av ananasen og skrell den. Del i 6 stykker på langs og skjær ut kjernen. Skjær ananasen i passe biter og gjem på saften.

2. Legg ananasbitene i en skål og tilsett hakket chili, ananassaft og koriander etter smak.

3. Rist karri i tørr panne og tilsett litt olivenolje. Stek pølsebitene i karrioljen på middels varme i ca. 10 min på hver side.

Tips: Server ev. kokt (jasmin)ris til retten. Risen kan vendes sammen med ananas-bitene rett før servering.Har du medisterpølse til overs etter julemiddagen, kan du steke restene med karri og få en utradisjonell middag. Desembermånedens medisterpølser kan få en asiatisk touch hvis de stekes i karriolje. Server dem med frisk ananas som er drysset med chili og koriander.

(Kilde: Spis Bedre)