RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Monster på sjøen

Som hentet fra StarWars.
Som hentet fra StarWars. Foto: Wally Yachts
Sist oppdatert:
Wally Yachts bryter med alle vedtatte regler for hvordan en båt bør se ut. Se bildene!

Her er vårt nye båtmagasin

Monsterbåtene fra Wally Yachts er designet slik at selv starwars entusiaster eller James Bond elskere blir forbløffet. En blanding av krigsskip og science fiction.

Først provoserte Wally sjøulker over hele verden. Nå kopieres de til og med av trauste norske båtbyggere. Wally-monstrene er vakre monstre. Designbåtene har bevist sin kvalitet når det gjelder sjøegenskaper, styrke og funksjonalitet. Nå trykker båtdesignere Wally- konseptet til sitt bryst. Fjord Boats har allerede presentert en ny Fjord 39 som er den reneste Wally kopi. Uhemmet har den norske båtprodusenten kopiert Wallys karakteristiske linjer i en ny modell som snart sjøsettes.

Italienske Wally er verdens ledende bygger av svære og avanserte kompositt yachter. De produserer monsterbåter på 47 fot, 70 fot, 90 fot og 118 fot. De bygger også mindre båter, som morsomt nok kalles for «Wally dinghy» og «Wally tender». Tradisjonelle båt betegnelser - men alle med monsterbåtenes linjer.

Selskapet ble etablert i 1993 og introduserte da en helt ny type seilbåt som i løpet av noen få år totalt endret konseptet «sailing cruisers».

Fly forbanna
I 2001 entret Wally motor yacht markedet med tre forskjellige prosjekt som alle hadde sitt utspring i selskapets teknologi og design. Målet var å skape en helt ny type motorbåt – om man kan kalle monsterbåtene for det. Wally Power fikk alle verdens båtprodusenter til å sperre øynene opp. Noe ble sjokkerte og fly forbanna. Slik skal ikke en båt se ut! Andre ble vill av begeistring. Største revolusjon på sjøen siden balsaflåtene ble avløst av båtskrog, ble det jublet.

70 knop
Flaggskipet til Wally er en 118 fot (35.6 m) båt med overnattingsplass for 8 «gjester» - som det heter hos den italienske båtbyggeren. Da kan gjestene cruise i 70 knop – takket være noen gedigne turbinmotorer på knappe 17.000 hestekrefter. Båtens grunnidé er å kombinere moderne kystvaktfartøyers egenskaper med lyst-yachtens krav til komfort og luksus. Toppsjefen i selskapet Luca Bassani hevder at det skal være fullt mulig å ha en komfortabel sjøtur i marsjfart på 60 knop selv om været er røfft og bølgene høye.

Ikke bare båtfolk, men designere, arkitekter og ingeniører verden over har forelsket seg i de spesielle interiører og løsninger som Wally har skapt. Trendsetterne synes dette er noe av det vakreste som finnes. Andre synes det er strygt som fy.

Seil – ski – motor
Wally lager også ski i karbonfiber og bruker hele sin design og materialkunnskap i utviklingen av high tech skimodeller. Den italienske Wally Yachts gruppen hevder nå at de på det nærmeste har nådd sitt mål, som var å revolusjonere motorbåter like mye som de i sin tid revolusjonerte seil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere