RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi private politimyndighet

(Scanpix)
Den tidligere lederen i Økokrims datakrimavdeling vil gi underholdningsindustrien blankofullmakt til å drive politiarbeid.

Inger Marie Sunde ble kjent etter at hun ledet an i saken mot DVD-Jon, og for et år siden tok hun til orde for å gi platebransjen politifullmakt til å drive overvåkning og etterforskning av fildelere.

Forsker ved UiO
Nå er Sunde forsker på Institutt for rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo, og hun har ikke forandret mening. I et intervju med Dagens Næringsliv sier hun at bransjen bør få innsyn i personopplysninger.

- Musikkbransjen trenger en mekanisme for å kunne håndheve rettighetene sine og kreve erstatninger. I dag er bransjen avhengig av politiets hjelp for å slå ned på den ulovlige piratvirksomheten, men politiet prioriterer ikke denne typen saker, sier hun til DN.

Får støtte fra bransjen
Hun får ikke uventet støtte fra advokaten til interesseorganisasjonen Motion Picture Association og musikkindustriens IFPI:

- Da ville vi slippe å gå veien om politi eller domstol, noe som ville gjort jobben vår betraktelig enklere, sier advokat Espen Tøndel.

- Ingen god løsning
Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk ved Universistet i Oslo er ikke enig med sin kollega, og mener dette vil være ulovlig.

- Det vil bære galt av sted dersom man overfører politimyndighet til private aktører som musikkbransjen. Det bør være en høy terskel for hvem som skal ha tilgang til private data, og det er ingen god løsning å åpne loggene for private etterforskere, sier Hannemyr.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere