RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Felte TV 2 Nettavisen

Sist oppdatert:
Forsvarssjefen burde fått svare på saken «Gikk bak ryggen på statsråden». Les hele dommen her.

Forsvarssjef Sverre Diesen har fått medhold i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for sin klage mot TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen har brutt god presseskikk, konkluderer PFU.

Det var særlig en artikkel 13. januar i år fikk forsvarssjefen til å reagere. Artikkelen het «Gikk bak ryggen på statsråden» og forteller om hemmelige forhandlinger om militærprosjektet Golf.

Sverre Diesen avslo TV 2 Nettavisens intervju-forespørsel. Likevel mener PFU at det dreier seg om «en så alvorlig beskyldning at det må ansees som presseetisk helt uakseptabelt å ta den i bruk, endog i konstaterende form og i tittel, uten å forelegge den konkret for klageren».

TV 2 Nettavisen dømmes for å ha brutt Vær Varsom-plakatens punkt om samtidig tilsvarsrett i forbindelse med en artikkelserie om Golf-prosjektet.

- Selv om utvalget kan forstå Nettavisens reaksjon på at klageren underveis og i etterkant ikke har latt høre fra seg eller krevd å komme til orde med tilsvar, kan ikke dette overprøve den opprinnelige og de gjentatte forsømmelsene, heter det i PFUs konklusjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere