RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt med kors på gravlund

Sist oppdatert:
Bare et par timer før klokken slo 06 den 06.06.06 ble to menn tatt med et stort kors ved Vår Frelsers gravlund i Oslo.

- Det ble stoppet to menn i 20-årene, og det ble funnet et kors ved dem, sier politiførstebetjent Ole-Petter Jacobsen ved Sentrum politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Politiet påtraff guttene ved 03.30-tiden - på selveste 06.06.06.

- De påsto selv at de hadde funnet korset på en søppelhaug inne på gravplassen, sier Jacobsen, og legger til at den ene av guttene oppga feil identitet til politiet.

En meter langt
Korset som mennene ble tatt med er et steinkors, og er ifølge gravlundsjef Jan Tharaldsen ved Vår Frelsers gravlund litt over en meter langt.

- Korset er svart, og er laget av granitt. Dette er et kors vi egentlig ikke vet hvor tilhører, og som har ligget på et inngjerdet og avlåst område. Så de har vært inne på området og tatt ut korset, forteller Tharaldsen til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser at mennene ble stoppet av politiet i Akersveien, rett utenfor gravlunden.

- Vi har vektere som går vakt ved gravlunden hver eneste natt. For dette er nede i byen, og gravlunden er åpen døgnet rundt. I natt var vekterne her to ganger, men det var politiet som påtraff dem, sier Tharaldsen.

Dette er666

666 er et tall tilskrevet religiøs og okkult betydning og er omtalt i Johannes' åpenbaring, og blir tolket som et symbol på noe ondt. Flere har kommet med terrortrusler og spådommer om verdens undergang den 06.06.06. Satanister bruker dessuten 6-tallet som et slags symbol. (kilde: Wikipedia)

«Den ondes dag»
I forbindelse med datoen 06.06.06 har det i natt blitt holdt vakt ved flere kirker i Oslo og rundt om i landet - i frykt for at noen skulle finne på noe galt på dagen som av mange tolkes som den ondes dag. Satanister bruker dessuten 6-tallet som symbol.

- Synes du det er spesielt at korset ble tatt på den 06.06.06?

- Det har jeg ingen formening om, sier Tharaldsen.

Politiet overlot derfor korset til vekterne som passer på gravlunden etter at mennene var blitt påtruffet.

Anmelder det ikke
Vår Frelsers gravlund kommer ikke til å politianmelde tyveriet.

- Hvis det hadde vært tatt fra et gravsted hadde vi anmeldt det, men i og med at korset lå lagret og vi har fått tilbake korset, kommer vi ikke til å anmelde saken. Siden de ble tatt på fersk gjerning trenger vi dessuten ikke å anmelde forholdet, for da gjør politiet det selv, sier Tharaldsen.

Ifølge politiet så har det ikke kommet inn flere meldinger om lignende saker knyttet til den symbolske dagen 06.06.06 i Oslo sentrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere