RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker Frp-turer

Sist oppdatert:
Ektefellene ble med på luksus-cruise til en halv million kroner. Nå gransker Oslo ligningskontor denne og andre Frp-turer.

På turen, som gikk med fly fra Oslo til Tromsø, med hurtigruten til Nordkapp og Kirkenes, så tilbake til Oslo, ble det nytt flere luksuriøse middager. Flere av Frp-representantene hadde med seg ektefellene på turen, skriver VG.

Turen ble betalt med stortingsgruppens midler. Totalt brukte Frps stortingsgruppe 925.178 kroner på «Andre sosiale kostnader» i 2005. Nå vil Oslo ligningskontor granske Frps turer. Politikerne er pliktig å innrapportere turer der de har med seg ledsager uten å betale for dette selv. I verste fall kan politikerne bli ilagt straffeskatt.

Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, forklarer pengebruken på sosiale kostnader med at de ønsker å ivareta stortingsrepresentantenes velvære.

- Vi er opptatt av at våre stortingsrepresentanter som ikke bor i Oslo, og som er mye borte fra sine familier og ektefeller. Det er lett for ektefellene å bli sjalu, så det er viktig å inkludere dem så de vet hva vi holder på med, sier Jensen til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere