RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Unngå Wikipedia, sier Wiki-sjef

Sist oppdatert:
Wikipedia-günder Jimmi Wales advarer studenter mot å bruke det nettbaserte leksikonet.

Det skriver The Chronicle.

Wales forteller at han får rundt 10 e-poster hver dag fra studenter som klager over at Wikipedia har gjort at de stryker på oppgaver.

- De sier, «Vær så snill og hjelp meg. Jeg fikk en F på oppgaven min fordi jeg siterte Wikipedia» og informasjonen viste seg å være feil, sier Wales til utdanningsmagasinet.

Men han har ingen sympati med studentene.

- For guds skyld, du går på college, ikke siter leksikonet, sier han.

Wikipedia er et nettleksikon hvor alle kan gå inn og skrive og redigere artikler. Du kan også endre andres artikler når du finner feil.

Dermed finner du oppslag om svært mange temaer, men leksikonets hastighet og åpenhet gjør at enkeltpersoner kan legge inn hva som helst i artiklene.

Administratorer på Wikipedia oppdaget i februar at flere amerikanske politikere har vært inne på siden,redigert opplysninger om seg selv, og fjernet negativ omtale.

Nettleksikonet var også i vinden etter at det i en artikkel om Jens Stoltenberg stod at han har vært fengslet for pedofili.

Les flere saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere