RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Joly håper Hagen har lært

Sist oppdatert:
Carl I. Hagen mente Eva Joly misbrukte skattebetalernes penger. - Nå føler han kanskje hvordan det er å bli satt i gapestokken, sier hun.

- Jeg vil ikke hakke på ham, men si at jeg tror at Hagen nå kanskje føler hvordan det er å bli satt i gapestokken, sier Joly til TV 2 Nettavisen.

De siste dagene har TV 2 Nettavisen og VG avslørt at Hagen de siste ni årene har disponert en hemmelig konto på Stortinget, og at Frp har betalt luksusturer for Frp-ektefeller for skattebetalernes penger. Nå vil Oslo ligningskontor granske turene fordi det er uklart om Frp har skattet av turene.

Skattebetalernes vokter
Saken er spesielt pikant fordi Hagen i flere år har vært skattebetalerens ivrige vokter, og ivrig kritisert andre for å ha misbrukt skattepenger.

Blant annet sa daværende Frp-formann følgende i september i fjor da det ble kjent at Joly hadde tipset 2.000 kroner på en restaurantregning:

«Når pengene er bevilget, er de ikke lenger skattebetalernes penger»

Hagens svar til NRK om hvorfor Frp har brukt skattepenger til å betale cruise for Frp-ektefeller.

- Som vanlig er det slik at den som har høy profil når det gjelder rettskaffenhet og korrekthet og slikt, og som sterk kritiserer de som har ett forhold, må være pinlig korrekt selv, sa Hagen.

- Mer ydmyk
Joly sier at hun tror at kritikken av Frp og Hagen kan gjøre ham mer ydmyk.

- Jeg håper at han i framtiden vil komme med mindre belastende uttalelser og personangrep på grunnlag av tabloide presseoppslag uten full forståelse for hva det egentlig dreier seg om, og således bidra til å minske jantelovens jerngrep om den norske journalistikken, sier Joly.

Her er et par saker der Hagen har svingt pisken over misbrukere av skattepenger de siste årene:

Hagen refset statsråd Victor D. Norman (H) for å ha brukt 147.000 kroner for mye av skattebetalernes penger til representasjon. Hagen var statsrådens ivrigste kritiker før han trakk seg frivillig for å gå tilbake til jobb på Handelshøyskolen i Bergen.

Hagen reagerte sterk på alkoholkampanjen «Alvorlig talt» som skulle få nordmenn til å drikke mindre.

- Vi reagerer på bruk av skattebetalernes penger til en slik kampanje, sier Hagen.

Tidligere Frp-er Jan Simonsen gikk til injuriesak mot Hagen fordi Hagen sa at «Simonsen har et liv som er moralsk forkastelig».

Hagen uttalte at saken var et misbruk av skattebetalernes penger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere