Gå til sidens hovedinnhold

666.no kan bli din

Men bare om du er rask og er heldig.

Norid, som har ansvaret for å administrere alle .no-domener, vil fra juni i år åpne for domenenavn som bare består av tall. Det betyr at domenenavn som 123.no, 666.no og for eksempel 1881.no kan registreres.

I dag må alle .no-domenenavn ha minst én bokstav i seg.

Åpner til sommeren
Norid skriver i en pressemelding at de vil ta imot søknader om domenenavn som bare består av tall fra 13. juni klokken 10 og frem til fredag 15. juni klokken 16.

På mandagen vil Post- og teletilsynet gjennomføre en trekning for behandlingsrekkefølgen av domenesøknader i de tilfellene flere selskaper har søkt om det samme domenenavnet. Det betyr at de som legger inn søknad på onsdag ikke vil ha noen større sjanse for å få domenenavnet enn de som søker på fredag.

Etter dette vil søknadsprosessen fungere etter førstemann til mølla-prinsippet.

Nødnummer beskyttes
Unntakene er for nødnummer, som for eksempel 113.no, som vil være beskyttet og kun tilgjengelig for institusjonene som har ansvar for disse nummrene.

Norid skriver i sin pressemelding at de åpner for nummerdomener fordi rene nummer i stadig større grad kan være firmanavn eller merkenavn som det i dag er vanskelig å registrere gode domener for.

Var teknisk problematisk
Tidligere har det vært forbudt fordi det skal ha eksistert en risiko for tekniske problemer i forbindelse med rene nummerdomener. Dette mener Norid nå ikke lenger er et problem.

- Flere har savnet en mulighet for å skaffe seg et nummerdomene der dette gjenspeiler et produkt- eller firmanavn, så vi er glade for at det nå er trygt å tilby slike navn, sier daglig leder i Norid, Hilde M. Thunem, i pressemeldingen.

VIl du registrere mobilnummeret ditt?
Det er nok lite sannsynlig at www.04383249273.no kommer til å bli registrert med det første, men kanskje vil mange benytte muligheten til å registrere sitt eget mobilnummer?

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai