RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se tsunamiens herjinger

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
En svensk mann i 50-årene ble drept i tsunamien i Indonesia mandag. Se tsunamiens voldsomme herjinger.

Svensk UD bekrefter også at to gutter er savnet etter tsunamien som skyllet inn over Java mandag. Faren ligger skadd på sykehus.

Varslingen fungerte ikke
I tillegg savnes en svensk kvinne i 20-årene etter flodbølgen som ble utløst av jordskjelv som målte 7,2 på Richters skala. Episenteret lå langt utenfor kysten, men skjelvet var så kraftig at beboerne i Indonesias hovedstad Jakarta merket det.

Se bildene nederst i saken

Bare minutter etter jordskjelvet varslet flere meterologiske institutter om at undervannsskjelvet i det Indiske hav kunne forårsake en tsunami med kurs mot Indonesia.

Indonesia var det landet som ble verst rammet under tsunamien 2. juledag 2004, men mandagens tragedie viser at landet heller ikke denne gangen var forberedt til varsle folk i forkant av en tsunamie.

Det var det populære feriemålet Pangandaran på den indonesiske øya Java som ble verst rammet mandag, og mennesker som oppholdte seg på denne stranden la ikke en gang merke til det kraftige skjelvet som utløste tsunamien.

Minst 339 mennesker er meldt omkommet etter at en to meter høy tsunami slo inn over Java. Tre av disse er nederlendere. Mer enn 160 er savnet og 601 er skadd, ifølge AP.

40-åring på sykehus
En svensk mann i 40-årsalderen ligger skadet på sykehus på Java, mens han to sønner, som er mellom fem og ti år gamle fryktes tatt av flodbølgen.

Den svenske kvinnen, som også er savnet, skal bo i området som er rammet. Svensk UD vet ikke om hun er skadd, eller om hun bare ikke har meldt fra hvor hun er.

Har ikke fått kontakt
- Det behøver ikke bety at hun er savnet som følge av tsunamien. Det eneste vi vet er at hun skal bo i området, og at hennes pårørende ikke har lykkes med å få kontakt med henne, sier Åsa Arvidsson i UDs pressetjeneste til den svenske avisen Dagens Nyheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere