RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

50 sivile drept i bombeangrep

Sist oppdatert:
50 sivile og en Hizbollah-soldat ble drept i israelske bombeangrep i Libanon natt til onsdag.

I landsbyen Srifa i Nor-Libanon ble tolv sivile drept. Blant de drepte var flere barn, skriver avisen Haaretz.

Blant bombemålene var Hizbollah-hovedkvarteret i Beirut og Shweifat-området utenfor hovedstaden. Særlig de sørlige forstedene i byen ble hardt rammet. Her står Hizbollah-bevegelsen sterkt.

I tillegg til bombeangrepene angrep israelske bakkestyrker onsdag Hizbollah-leire i Sør-Libanon.

Siden kampene startet i forrige uke er minst 262 personer drept i Libanon og 25 i Israel.

I Gaza ble minst ni personer drept i sammenstøt med israelske styrker etter at i panserede kjøretøy krysset inn i Gaza, melder AP.

Skur av raketter mot Israel

I løpet av noen timer slo over 70 raketter ned i Nord-Israel onsdag.

Til sammen 72 raketter slo ned i Haifa, Tiberias, Karmiel og Acre, skriver Jerusalem Posts nettutgave.

Fire personer ble skadd da en katusja-rakett landet i nærheten av Safed. Tilstanden er alvorlig for en av de skadde. Flere andre ble behandlet for sjokkskader etter angrepene.

Tidligere på dagen ble to personer lettere skadd etter at en katusja-rakett traff et bolighus i Haifa som er under renovering. En annen rakett slo ned i nærheten av strandpromenaden.

- Jeg var på promenaden da raketten eksploderte. Det gikk ingen alarm på forhånd, sier 56 år gamle Victor Menasse ifølge Reuters.

Tusenvis på flukt
Flere hundre tusen libanesere har flyktet fra hjemmene sine etter at Israel startet bombingen av Libanon i forrige uke. Samtidig er tusenvis av utlendinger i ferd med å forlate landet. Amerikanske myndigheter har satt inn ni krigsskip for å delta i evakueringen av rundt 8000 amerikanere. 2400 av dem vil trolig bli evakuert onsdag.

Natt til onsdag kom bilfrakteskipet «Hual Transporter» til Kypros med 116 nordmenn, 800 svensker og rundt 200 andre utlendinger om bord. Fortsatt er et hundretalls nordmenn igjen i Libanon.

Bortført
Israel satte i gang angrepene mot Libanon etter at to israelske soldater ble bortført av Hizbollah-soldater på grensen. Israel krever at soldatene blir løslatt umiddelbart før det er aktuelt med våpenhvile. Tidligere ble en soldat bortført på Gaza-stripen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere