RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Harde kamper i Libanon

Sist oppdatert:
Minst to israelske soldater er drept i harde kamper mellom israelske soldater og Hizbollah på grensen til Libanon.

Den israelske hæren melder at to israelske soldater ble drept og ni såret i sammenstøt med Hizbollah onsdag. Ifølge geriljagruppen er fire soldater døde, 14 såret, og fire stridsvogner ødelagt.

Intense kamper
- Det er intense kamper langs grensen på libanesisk side i Aita Shaab-området, bekrefter Milos Strugar, talsmann for den midlertidige FN-styrken i Libanon (UNIFIL) til det franske nyhetsbyrået AFP.

Den israelske militærradioen melder om kamper nord for landsbyen Ayn-Atina sør i Libanon, og den israelske generalen Alon Friedman sier at styrkene jobber for å ødelegge Hizbollahs infrastruktur og underjordiske bunkere.

Flere raketter torsdag
Israelske styrker har gjennomført flere angrep mot Hizbollah over grensen til Libanon de siste dagene. Hizbollah sendte torsdag ettermiddag flere raketter mot Haifa, Safad og Naharaya - de største byene nord i Israel.

Israels visestatsminister Shimon Peres avviser Tyrkias appell om våpenhvile i Libanon og de palestinske selvstyreområdene.

Fred på fem minutter
- Vi har den største respekt for at Tyrkia statsminister, Recep Tayyip Erdogan, men problemet er at Hamas og Hizbollah vil ikke gå med på en våpenhvile, sier Peres til en tyrkisk TV-kanal torsdag.

Hvis Libanon vil ha fred, kan landet få det i løpet av fem minutter ved å stanse Hizbollahs angrep mot Israel, hevder Peres.

Ren massakre
Også Libanons president, Emile Lahoud, ber om en umiddelbar våpenhvile.

- Det som skjer er en ren massakre. Israel bomber alt - hver minste gate, selv ambulanser og lastebiler. De tar levebrødet fra folk. Det er kriminelt, sier President Lahoud til en fransk radiokanal.

Han hevder de israelske styrkene konsentrerer seg om nordlige deler av grensen, og en eventuell storstilt bakkeoperasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere