RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libanon parat til å bruke hæren

Sist oppdatert:
Libanons forsvarsminister sier hæren er rede til å forsvare landet dersom det kommer til full invasjon.

Ifølge nyhetsbyrået AP sier Libanons forsvarsminister Elias Murr at den libanesiske hæren, ved israelsk invasjon, vil bli satt inn i kampen mot israelske styrker.

- Vi venter på dem slik at vi kan forsvare vårt land, ære og verdighet. Den libanesiske hæren, og jeg understreker, den libanesiske hæren vil stå i mot og forsvare og bevise at det er en hær som fortjener respekt, sa Murr til den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera torsdag kveld.

Under de fleste tidligere angrep mot Libanon, blant annet under invasjonen i 1978 og i 1982 da hovedstaden Beirut ble okkupert, unnlot store deler av den libanesiske hæren å kjempe imot.

Mulige forhandlinger
Forhandlinger kan imidlertid være underveis. Torsdag kveld bekrefter Hizbollahs leder Hassan Nasrallah at en tysk diplomat er i kontakt med geriljaen, slik israelske myndigheter har ønsket.

Hizbollah-lederen avviser imidlertid israelske krav om utveksling av de to kidnappede soldatene.

-Israel vil be den tyske diplomaten reise til Libanon for å hente ut de to kidnappede soldatene. Det vil ikke skje. Ingen utlevering av israelske soldater vil finne sted uten utveksling med fanger, fastleder Hizbollah-lederen.

Nasrallah avkrefter samtidig israelske påstander om at 50 prosent av gerijalens rakettlager er ødelagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere