RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krigsforbrytelser i Midtøsten

Sist oppdatert:
Ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter blir det begått krigsforbrytelser i Libanon, Gaza og Israel.

Konflikten som har blusset opp i Midtøsten har allerede krevd flere hundre liv, og det er hovedsakelig sivilbefolkningen som blir rammet.

Krigsforbrytelser
FNs høykommissær for menneskerettigheter, Louise Arbour, sier at internasjonal lov krever at man må beskytte de sivile, melder BBC.

Arbour sier at det blir begått krigsforbrytelser i Gaza, Libanon og Israel. Hun viser blant annet til den store forskjellen på antall drepte i Libanon og Israel, og ikke minst forskjellen på antall sivile og soldater som er blitt rammet i konflikten.

Mange sivile drept
I løpet av de siste ni dagene har over 300 libanesere blitt drept som en følge av de israelske angrepene. De fleste er sivile. I Israel har 30 mennesker blitt drept og halvparten av disse er sivile.

I tillegg til de kraftige israelske angrepene mot Gaza og Libanon, har Hizbollah avfyrt minst 700 raketter mot israelske mål den siste uken, og militante palestinere fortsetter med sine rakettangrep mot Israel.

Inndiskriminerende
- Inndiskriminerende rakketangrep mot byer skaper en uakseptabel situasjon som resulterer i at sivilbefolkningen blir rammet, sier hun.

- I tillegg har det vært bombeangrep av steder hvor det påståes å ha vært militære anlegg, men dette har resultert i drapet på uskyldige sivile, sier hun.

Uten å neven noen navn understreket hun at lederne har ansvaret for det som når skjer i Israel, Gaza og Libanon.

Les alt om konflikten i Midtøsten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere