RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombet Haifa

Sist oppdatert:
Minst ti raketter har truffet byen Haifa nord i Israel.

Minst 20 personer ble såret og to av dem ble alvorlig skadet etter at ti raketter traff byen Haifa nord i Israel fredag formiddag.

Israelsk TV 10 viser fredag bilder av ambulanser som kjører de sårede til sykehuset. I tillegg viste de flere bygninger som ble truffet av raketter i byen Haifa. Haifa er Israels tredje største by og har blitt utsatt for en rekke rakettangrep de siste ti dagene. Mange israelere er blitt evakuert fra byen i frykt for angrepene fra Hizbollah.

Bekrefter angrep
Hizbollah bekrefter i pressmelding, som er publisert på deres egen internettside, at de står bak angrepene mot Haifa og fem andre bosettinger nord i Israel fredag.

16 drept
Fredag formiddag ble tre sivile drept i et israelsk luftangrep mot Baalbek som ligger øst i Libanon.

- Angrepene varte i mer enn to timer og var de mest intense mot byen Baalbak i Bakkah-området siden Israel begynte sin militære offensiv for ti dager siden, sier en sykehuskilde til AFP.

Redningsmannskap tror at flere kan være drept, og at tallene kommer til å stige utover dagen.

De fryktet at mennesker kan være begravet i ruinene til de ødelagte bygningene. Angrepene var rettet mot boliger, bensinstasjoner og Hizbollah-bygninger, melder AFP korrespondent som er i området.

Bombet Tyr
Israelske fly bombet byen Tyr, Hizbollas base i Beirut og veier og broer ulike steder i Libanon fredag morgen. Minst 16 libanesere ble drept, ifølge AP.

Den libanesiske statsministeren Fouad Siniora sier at minst 330 mennesker har blitt drept i løpet av de ti dagene konflikten har vart og at 55 broer i Libanon har blitt bombet i stykker, melder BBC.

- Dette er ikke lenger et angrep på Hizbollah, det er et angrep på libaneserne og Libanon, sa statsministeren i et intervju med CNN.

Se video fra angrepene her

Les alt om Midtøst -konflikten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere