RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hizbollah slår tilbake

Sist oppdatert:
Til tross for kontinuerlige israelske angrep mot Hizbollah, klarer militsgruppen fortsatt å slå tilbake. Minst to er drept etter rakettangrep på Haifa søndag.

Søndag morgen slo flere en ti raketter ned nord i den israelske byen Haifa, melder israelsk media.

Et hus fikk store skader, og en av de store veiene inn til byen fikk store skader. To personer er meldt drept i de siste rakettangrepene, mens minst 13 personer er skadet i angrepet på Israels tredje største by.

- Dette var et stort angrep på Haifa, og nå få vi muligheten til å gjenta beskjeden til innbyggerne: Krigen er ikke over. Hold dere i de trygge områdene, sier ordfører i Haifa, Yona Yahav til israelsk tv.

Innbyggerne i byen har holdt seg borte fra jobbene sine siden sist uke, da åtte mennesker ble drept i et angrep på en vedlikeholdsstasjon for togene i byen. Likevel fikk de beskjed om at de kunne begynne å jobbe igjen søndag, under forutsetning av at arbeidsplassen måtte ha et trygt bomberom.

Like før klokken 11 søndag formiddag gikk luftangrepsalarmen på nytt i byen, og eksplosjonene kunne høres kort tid etter. Ifølge polititalsmann Avi Zelba falt det 13 raketter, men de fleste traff ubebygde områder. En traff et hus, mens en annen traff en mye trafikkert vei.

En bil ble nesten truffet av en rakett, men sjåføren fikk skader som gjorde at han kjørte inn i en murkonstruksjon og ble drept.

Israelsk media har også meddelt at en fabrikk ble truffet, og at en rekke arbeidere ble skadet. Søndagens angrep tar dødstallene opp til 17 som følge av rakettangrep mot Israel. 19 soldater har blitt drept i kamper inne i Libanon.

TV 2 Nettavisen følger utviklingen nord i Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere