RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkert Egeland i ruinene

Sist oppdatert:
- Israel bryter folkeretten, og volden må stoppes, sier FNs nødhjelpssjef Jan Egeland. Han ber begge parter tenke mer på de sivile.

En tydelig sjokkert Jan Egeland så søndag med sine egne øyne ødeleggelsen den israelske bombingen har forårsaket i Sør-Beirut. Han gjorde det klart at han mener Israel har brutt humanitærretten ved å bombe så tett befolkede områder.

- Forferdelig
- Jeg visste ikke at det var boligblokk etter boligblokk som var bombet. Det er forferdelig. Israel har brutt humanitære lover ved å gjøre dette, sier Egeland ifølge BBC News.

Han ber nå begge parter om å avslutte voldshandlingene.

- Det hele må stoppes. Dette er ingen naturkatastrofe, men en menneskelaget krise. Krigen er meningsløs. Den skulle aldri vært startet, og den skulle ikke blitt fortsatt slik den er nå, sier Egeland til AFP.

Ifølge FN trenger nå 500.000 mennesker øyeblikkelig assistanse, og antallet er på vei oppover. Man regner at så mange som 30 prosent av de som rammes er barn.

Søndag ble Haifa på nytt angrepet med raketter sendt fra Sør-Libanon. Les saken her.

Krever nødhjelpskorridor
Lørdag svarte Egeland på spørsmål fra TV 2 Nettavisen via epost.

- Det helt avgjørende for hjelpearbeidet er de humanitære korridorene som vi er i dialog med israelerne om, og som de må akseptere og garantere, sa Egeland i en e-post til TV 2 Nettavisen da han var på vei til Midtøsten.

- Vi har ennå ikke fått formelt svar, men både israelere og amerikanere sier disse vil bli akseptert, forteller Egeland.

- Det fortvilende i den nåværende krisen er at vi ikke får hjelpesendinger inn i landet, og enda verre, vi får ikke ut medisinsk og annen nødhjelp til de som trenger det mest. Det er enten for farlig eller fysisk umulig på grunn av ødelagte veier og bruer å nå fram til sivilbefolkningen, sier han.

- Dette blir et hovedtema i mine møter med myndighetene i Libanon og Israel, sier Egeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere