RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med storkrig

Sist oppdatert:
Syriske myndigheter sier en invasjon av Libanon fra israelsk side vil føre til storkrig.

- Hvis Israel foretar en landbasert invasjon av Libanon, så vil de kunne stå to mil unna Damaskus. Hva skal vi gjøre da? Stå med armene i kors? Absolutt ikke. Uten tvil vil Syria da tre inn i konflikten, sier informasjonsminister Moshen Bilal til den spanske avisen ABC.

Israel har kalt opp tusenvis av reservister, og har stilt opp troppene sine på grensen mot Libanon. I går tok de kontroll over den strategisk viktige byen Marun al-Ras, etter at tanks, bulldosere og pansrede kjøretøy tok seg over grensen.

Samtidig nekter Israels regjering for at de planlegger en storstilt invasjon. Forsvarsminister Amir Peretz snakket med regjeringen søndag, og forklarte hvordan de raidene man har gjort over grensen til Libanon ikke er en invasjon.

- Hærens operasjoner på bakken i Libanon er fokusert på små, begrensede, inngrep, og vi snakker ikke om en invasjon av Libanon. Vi begynner å få resultater i vårt arbeid for å lamme Hizbollah, sa Peretz til regjeringsmedlemmene.

Han gjorde det også klart at Israel vil godta en internasjonal styrke på grensen mellom de to landene. Fortrinnsvis fra Nato. I Israel har man ikke tro på at FN vil klare oppgaven med å holde Hizbollah på riktig side av grensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere