RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israelsk helikopter styrtet

Sist oppdatert:
Et israelsk helikopter styrtet i grenseområdene mandag. To skal være drept.

Ifølge den israelske hæren styrtet Apache-helikopteret på en topp utenfor byen Rehaniya, fire kilometer sør for grensen til Libanon.

Kraftig brann
Ifølge den israelske hæren ble to personer drept i styrten. Først ble det meldt om at det var seks skadde, men det viste seg å ikke stemme.

Helikopterstyrten før til en kraftig brann, og brannmannskaper strevde med å kontrollere flammene slik at redningsmannskaper kunne komme seg til soldatene som var ombord.

Israelske styrker har kjempet mot Hizbollah i grenseområdet, men det er ikke klart om helikopteret hadde deltatt i kampene. Ifølge avisen Haaretz skal helikopteret ha kollidert med en kraftlinje.

Sist uke styrtet to Apache-helikoptre etter at de kolliderte. Da ble en soldat drept, mens tre andre ble skadd.

Mandag ble to israelske soldater drept og minst ti skadd i kamper rundt byen Bint Jbail.

To drept
Mandag ettermiddag fortsatte de harde kampene mellom Hizbollah-militsen og den israelske hæren i Sør-Libanon. Minst to israelske soldater er drept i kampene, mens flere er skadd. Hizbollah bekrefter på sin internettside at tre Hizbollah-krigere ble drept under sammenstøtet.

Natt til mandag angrep israelske styrker Bint Jbail. Den israelske hæren har døpt byen til «terrorhovedstaden» fordi den sjiamuslimske militsen Hizbollah står svært sterkt der.

Harde kamper
Ifølge den israelske hæren raste kampene mandag.

- De israelske soldatene er under konstant beskytning fra Hizbollah, som avfyrer antitankvåpen, bombekastergranater og automatvåpen, sier en kilde ifølge Reuters.

Ifølge Al Jazeera er fem israelske stridsvogner ødelagt i kampene.

Natt til mandag angrep også israelske fly flyktningleiren Rashedye utenfor Tyr.

I Gaza ble minst to palestinere drept av israelske artillerigranater mandag. Ifølge israelske militærkilder var palestinerne i ferd med å avfyre raketter mot Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere