RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 20 Hizbollah-soldater drept

Sist oppdatert:
Israelske styrker hevder de har drept 20 Hizbollah-soldater under kamper i Sør-Libanon.

Minst to israelske soldater er blitt drept og flere andre er såret i kampene om å få kontroll over byen Bint Jbail, som er et viktig tilholdssted for Hizbollah.

- I løpet av de siste 24 timene har vi drept 20 til 30 terrorister, sier brigadegeneral Ido Nehushtan til Reuters.

- Den israelske hæren har kommet inn i grensebyen Bint Jbail, men hard kamper foregår inni og rundt byen, sier Milos Strugar som er talsmann for FN- UNIFIL styrkere i Sør-Libanon tilAFP.

Hizbollah bekrefter i en pressmeling torsdag kveld at seks Hizbollah-soldater og fire soldater fra Amal partiet ble drept under harde kampen tirsdag.

Hizbollah avviser også påstanden om at Israel skal ha sikret seg kontrollen over byen.

- Vi avviser det fiendens media sier. Det er fortsatt harde kamper utenfor byen Bint Jbail, og israelerne har ikke klart å få kontroll over byen, skriver Hizbollah i en pressemelding på sine internettsider.

Beit Jbail ligger rundt 11 kilometer fra den israelske-libanesisk grensen, og er en av de viktigste libanesiske byene i grenseområdet. Byen ligger mindre enn 10 kilometer nord for den strategisk viktige landsbyen Marun al-Ras, som den israelske hæren okkuperte i helgen.

Al-Jazeeras korrespondent sier at israelske strykere ikke er kommet inn byen ennå, men de tok over en av de tre høydedragene rundt byen.

Flere israelske helikoptere og stridsvogner deltar i kampene mot Hizbollah.

Onsdag avfyrte Hizbollah-militsen minst 16 raketter mot Haifa. En person døde av et hjerteanfall etter angrepene, mens fire ble skadd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere