RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel stormet sykehus

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
En navneforveksling kan ha ligget bak det israelske angrepet mot et sykehus i Øst-Libanon natt til onsdag. Fem Hizbollah-soldater skal være tatt til fange.

Etter et masivt luftangrep ved byen Baalbek, angrep israelske elitestyrker et sykehus der flere Hizbollah-medlemmer skal ha oppholdt seg.

Det utviklet det seg til kraftige sammenstøt mellom israelske styrker og Hizbollah-soldater under aksjonen. Minst 13 sivile ble drept under luftangrepene i forbindelse med aksjonen, melder AP.

Den israelske hæren har kommet med svært få detaljer, men ifølge Reuters har flere Hizbollah-soldater blitt tatt til fangen og fraktet til Israel. Hizbollah bekrefter at flere personer ble tatt, men hevder samtlige var sivile libanesere.

- De som ble tatt til fange er sivile. Det vil ikke ta lang tid før fienden vil oppdage at de er vanlige borgere, opplyste en talsperson for Hizbollah på deres TV-kanal Al-Manar onsdag, ifølge AP.

Nasrallah
En av de bortførte skal være en navnebror av Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah. Mannen som ble bortført, Hussein Nasrallah, skal ikke være i slekt med Hizbollah-lederen.

Andre kilder hevder ifølge avisen at målet for aksjonen var den høytstående Hizbollah-mannen Mohammed Yazbek, som skal ha vært til behandling ved Dar al-Hikma-sykehuset. Sykehuset er finansiert av Iran, og skal ha nære forbindelser til Hizbollah.

Bombet
Minst 13 sivile ble drept i luftangrep mot en landsby i nærheten av Baalbek før aksjonen. Blant de drepte var en familie på fem.

- Israelske soldater drept
Onsdag morgen ble tre libanesiske soldater drept under et israelsk luftangrep mot en libanesisk militærleir i Sør-Libanon, melder Reuters.

Onsdag raste det harde kamper flere steder i Sør-Libanon.

Ifølge et utsagn fra Hizbollah, har gruppen angrepet en israelsk styrke ved en grenseby i Libanon. Hizbollah skal ha ødelagt to israelske stridsvogner, samt drept mannskapet da de forsøkte å innta byen Adaisseh onsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Etter tre uker med kamper har rundt 750 libanesere er blitt drept ifølge den libanesiske helseministerene. De fleste av disse er sivile. 54 israelere har blitt drept, hvorav 18 er sivile.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere