RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel hacket Hizbollah

Sist oppdatert:
Midt under nyhetssendingen på Hizbollah-stasjonen Al Manar ble det vist bilder av libanesiske lik, og Hizbollah-sjef Nasrallah ble kalt løgner.

Les Nettavisen på mobilen - gratis oppsett her!

Israel hacket rett og slett nyhetssendingen til Hizbollahs TV-stasjon Al Manar for å kalle militslederen Hassan Nasrallah for en løgner.

Et av bildene israelerne la inn viser en død soldat liggende med ansiktet trykket mot bakken. Nede i bildet lå teksten: «Dette er liket av en av Hizbollahs elitesoldater». I neste tekstbilde sto det: «Nasrallah lyver: Det er ikke vi som holder tilbake våre tapstall». Ifølge nyhetsbyrået AFP lå denne teksten på tv-skjermen i flere minutter.

Etterpå fulgte et bilde av Nasrallah med teksten «Hizbollah-medlemmer - pass dere» liggende over.

Nok et bilde av et lik fulgte med teksten: «Det finnes et stort antall lik som dette på bakken, og Nasrallah skjuler sannheten».

Israel hacket også radiosendinger, blant annet med denne meldingen til libaneserne: «Hassan sendte uforberedte menn til å slåss mot den israelske hæren – en hær av stål. Ikke hør på hans propaganda, tenk for et øyeblikk, reflekter og kom ned på jorda.»

Gjennom hackingen av TV- og radionsendinger viser Israel nok en gang hvordan de benytter psykologisk krigføring i Libanon. Tidligere har man sendt ut tekstmeldinger og lagt igjen beskjed på mobilsvar. Budskapet har da vært at krigen er mot Hizbollah, og ikke mot det libanesiske folket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere