Gå til sidens hovedinnhold

7 brudekjoler som tok pusten fra oss

Nå venter vi på Sofia Hellqvist!

(SIDE2:) Lørdag gifter svenske Sofia Hellqvist (30) seg med prins Carl Philip (35) i Slottskyrkan i Stockholm.

Hun får tittelen «H.K.H. Prinsessan Sofia, Hertuginna av Värmland». Vi er selvsagt utrolig nysgjerrig på brudekjolen, og mens vi venter i spenning blar vi oss gjennom bilder av tidligere brudekjoler.

HER ER 7 KJOLER VI ALDRI GLEMMER:

KATE MOSS:

Den engelske supermodellen og designeren Kate Moss (41) giftet seg i en nydelig vintagekjole, og levde opp til forventningene om å være både kul og vakker på bryllupsdagen. I 2011 giftet hun seg med The Kills-gitaristen Jamie Hince.

Kjolen var laget av designeren John Galliano, og var kremfarget og prydet av små diamanter. Den hadde vintagepreg, og Moss hadde også slør, naturlig sminke og bohemske krøller. Brudepikene, og datteren Lila, hadde løst hår og blomsterkrans. Helt som forventet av kule Kate Moss – sommerlig, enkelt og nydelig.

Bildeserie

Bildeserie

KATE MIDDLETON:

Kate Middleton, hertuginnen av Cambridge, tok virkelig pusten fra oss alle da hun dukket opp i den nydelige brudekjolen, designet av Sarah Burton for Alexander McQueen. Kjolen var tradisjonell, og selvsagt passende til et kongelig bryllup, med lange ermer og blondeoverdel. Enkel og nydelig.

Brudekjolen var elfenbenshvit og laget av engelsk silkesateng. Den var dekket av franske blonder med blomstermotiv rundt halsen.

I chantilly-blonder gled hun opp kirkegulvet og ga sitt ja til prins William 29.april 2011. Brudebuketten besto av de hvite blomstene myrteblomster, liljekonvall og hyasinter.

Kate hadde et nesten tre meter langt slep, og søsteren Pippa Middleton holdt slepet. (Og har i ettertid overgått Kates brudekjole med alle skriveriene om sin bakdel. Det var nemlig ikke den store oppgaven hennes som forlover som fikk mye omtale, men rumpa. Pippa var iført iført en tettsittende kjole fra Alexander McQueen - og ble i ettertid berømt for sin veltrente kropp og bakende)

SOLANGE KNOWLES:

Solange Knowles (Ja, Beyonce Knowles yngre søster) giftet seg med Alan Reynolds i november i fjor. Vi må ha med artisten Solange på denne lista fordi antrekkene og bryllupsbildene skiller seg ut. Brudeparet syklet for eksempel til vielsen, og alle gjestene var kledt i hvitt.

Her er noen bilder:

JENNY SKAVLAN:

I april i fjor giftet artisten Thomas «Fingern» Gullestad ogskuespiller, modell og designer Jenny Skavlan seg.

Vi elsker brudekjolen til Skavlan! Og elsker den litt ekstra fordi hun har laget den selv.

- Hun er en av de vakreste brudene jeg har sett! Jeg er helt forelsket i denne kjolen! Hun ser helt «stunning» ut, mener Side2s moteredaktør, Line Kirkhus, om kjolen.

Kjolen er tegnet og sydd av Jenny selv, sammen med moren Jannicke Ebbing. Søm og sying er gjort i samarbeid med skredderen Kari Evjan. Blomsterdetaljene på kjolen er fra en Fretex-kjole, resten er designet.

Vielsen til kjendisparet ble holdt i et ombygget industrilokale i Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo.

TINASHE BAKASA ROLL:

Det ferskeste bryllupet er mellom komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson og Tinashe Bakasa Roll. Kjendisbryllupet fant sted 30.mai i Oslo.

Tinashe skiller seg ut fra andre bruder i en veldig kul buksedress fra TSH. Hun hadde slør og oppsatt hår, og viser at man kan se utrolig fin ut uten den tradisjonelle brudekjolen. Vi digger «kjolevalget».

Paret giftet seg på utestedet Angst, og holdt deretter fest på Stratos på Yougnstorget, Oslo.

Blant de mange celebre gjestene var Espen Lind, Henrik Thodesen, Camilla Pihl og Peter Peters, Sigrid Bonde Tusvik og Else Kåss Furuseth.

KRISTEN STEWART:

Bella + Edward = bryllupetviALLEventet på. Og vi ble ikke skuffet, Kristen Stewart var smellvakker.

Først kom de første bildene, vi fikk se Edward (Robert Pattinson) vente på sin brud. Men alt vi fikk se av sniktitt av Bella var et juvelbesatt hårsmykke.

Men så kom jo filmen, «Breaking Dawn», og brudekjolen. Wow.

Kjolen er designet av Caroline Herrera og tok seks måneder å lage. Den ble håndsydd av fire syersker. Kirstin Stewart så smashing ut i kjolen, med lange ermer, delikate broderier på ryggen, og knapper fra halsen og ned.

Det er brudekjoledesigneren Alfred Angelo som står bak den offisielle kopien av kjolen. Kopien er designet i samarbeid med filmskaperne.

LES MER HER: Kjenner du denne igjen?

PRINSESSE MADELEINE:

Prinsesse Madeleine og Chris O’Neill giftet seg i Slottskyrkan i Stockholm i juni i fjor – i samme kirke som prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gifter seg lørdag.

Og vi husker alle tårene til Chris da han så sin prinsesse gå opp kirkegulvet med kong Carl Gustav. Vi husker like godt den nydelige brudekjolen fra den italienske kjolemesteren Valentino.

Kjolen var kortermet med et gjennomsiktig blondeparti øverst, som dekket skuldrene. Hun var søt, klassisk og vakker. Madeleine hadde også langt slep og slør.

Valentino er for øvrig også en av favorittdesignerne til kronprinsesse Mette-Marit.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken