Gå til sidens hovedinnhold

7 irriterende Facebook-venner

Du kjenner deg garantert igjen.

(SIDE2): Vi har alle noen sånne venner på Facebook. De som poster bilder av maten sin eller som dag ut og dag inn skryter hemningsløst av treningshverdagen sin. Du har lenge hatt lyst til å slette dem fra vennelisten din, men du får deg liksom ikke til å gjøre det.

Claire Porter, teknologiredaktør for News.com har laget sin liste over de mest irriterende Facebookbrukerne. Vi anbefaler at du deler denne saken til dine venner. Er du heldig, så blir den lest av folk som fortsatt ikke har skjønt sitt eget beste og din hverdag på sosiale medier blir litt bedre.

1. Mat-deleren
Husker du den gangen, før Facebook, da du lagde et herremåltid som du etterpå løp over til naboen for å vise frem? Ikke det nei? Ikke jeg heller. Ingen andre enn deg selv og middagsgjestene dine bryr seg om hva du lager til middag. Så matbilder, ikke gjør det.

2. Den oppmerksomhetssyke
Facebook er ikke psykologen din. Vage statuser for å kamuflere at du ønsker å fortelle verden at du er lei deg eller sint, er ikke måten å takle problemene i livet ditt. Har du en konflikt gående med noen, så bør du konfrontere vedkommende personlig, og ikke på Facebook. Trenger du hjelp eller støtte, så burde du si det som det er til noen du stoler på. Å skrive «nå har jeg fått nok av manipulerende mennesker» eller «sitter her og gråter» og etterpå svare «ingenting» når noen omsider spør hva som er i veien, er ikke greit. Du blir som gutten som ropte «ulv». Til slutt kommer folk til å slutte å bry seg om dine rop etter oppmerksomhet. Og hva skal du gjøre da? Bytte til Twitter? Forvent deg enda mindre sympati.

3. Den treningsnarkomane
Ingen bryr seg om du har jogget 25 kilometer med den nye Nike Fitness-appen. Hver gang du skryter av den fantastisk sunne livsstilen din, sitter vennene dine og planlegger hvordan de kan lure inn fett på tallerkenen din neste gang dere skal spise sammen. Ingen er misunnelige på den sukkerfrie, organiske ostekaken du tvinger i deg. Den smaker sikkert ingenting og er uansett full av karbohydrater.

4. Utelivskongen
Han som vet om alle de kuleste barene og restaurantene, og de stedene du nettopp har oppdaget er bare 2012. Denne facebooktypen er veldig flink til å sjekke inn overalt. Den eneste som er verre er han som sjekker inn i sitt eget hjem, ofte med et kleint navn som «Jarles penthouse» eller noe sånt.

5. Deler ungen sin på internett
Et bilde eller to av barnet ditt, for å vise frem avkommet til familie og venner, er greit. Ut over dette, så er barnets hverdagsliv kun interessant for deg, og ingen andre. Du er ikke den første i verden som har fått en unge og heller ikke den siste. Spar oss.

6. Spammeren
Hvis du absolutt må like en side for å få den neste subway-sandwichen til halv pris, så får du i det minste endre kontoinnstillingene dine. Fordi ellers så må nemlig vennene dine bla gjennom spammingen din. Dessuten så er de fleste konkurransene og kampanjene fake. Slutt å lik merkevarer og selskaper på Facebook.

7. Snikskryteren
De av dere som har Twitter burde følge «Snikskryting», så slipper du å gå i denne fella selv. Hvis du virkelig hater den nye hårfrisyren din, så hadde du ikke lagt ut fem bilder av deg selv med trutmunn. Skal du skryte av noe, så får du stå for det, i stedet for å prøve å kamuflere det med noe annet. «Bacon til frokost, is til lunsj og pølser til middag. Kan folk slutte å si at jeg er så sykelig tynn snart? Jeg prøver så godt jeg kan.»

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken