RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste nordmann ute av VM

Foto: vimenn.no
Sist oppdatert:
Lasse Ubostad ble beste nordmann i årets poker-VM. Av 8.773 spillere ble kristiansanderen blant de 85 beste.

Les mer om poker her!

LAS VEGAS (TV 2 Nettavisen): Det var fire nordmenn igjen i VM da spillet startet opp igjen klokken 21.00 søndag kveld, norsk tid. To timer senere var Lasse Ubostad (25) fra Kristiansand den eneste. Men noen flørtende ruterkort lokket 25-åringen ut i uføret, og han ble slått ut like etter klokken 01.00.

Gikk for seieren
Han var selvfølgelig skuffet. Det betyr ingenting for Ubostad at han ble beste nordmann med sin 85. plass.

- Nei, det gjør det ikke, konstaterer han overfor TV 2 Nettavisen.

Ubostad startet dagen litt over gjennomsnittet i sjetonger, gikk på en smell, men doblet seg da hans A-Q slo William Thorssons Q-Q. Så kom den fatale hånden hvor Ubostad limpet inn med 2-5 i ruter og fant to ruter til i floppen A-Q-5. Problemet var at motspilleren fikk to par, og til slutt endte nordmannen opp med å tape potten på 1,7 millioner.

Det kan virke som et dristig spill, men Ubostad gikk for seieren.

- Pengene betyr ingenting. Jeg ville vinne, sier Ubostad.

Fikk 51.129 dollar
Anders Karlsen fra Rakkestad, Per Erik Løff fra Åmot og Steinar Karlsen fra Oslo røk ut tidlig i søndagens spilleøkt. Det var en skuffet, men likevel litt stolt trio som forlot Rio All Suite Hotel & Casino med hver sin sjekk i lomma.

- Jeg hadde aldri drømt om å komme så langt, sier Per Erik Løff til TV 2 Nettavisen. Han endte på 118. plass, og var sønderknust, men likevel imponerende fattet, etter at drømmen var over. Det hjelper naturligvis med trøstepremien på 51.129 dollar.

Løff bodde opprinnelig på et pensjonat i Las Vegas, men unnet seg en oppgradering av bostandarden etter at han ble sikret pengepremie. Han klarer i alle fall å betale hotellregningen; premien han fikk er verdt rundt 200.000 norske kroner etter at 30 prosent amerikansk skatt er trukket fra.

Steinar Karlsen endte på 116. plass og Anders Karlsen på 125. plass. Også de fikk 51.129 dollar for innsatsen.

Påtrengende damer
Anders Karlsen var stor favoritt i den hånden som i praksis sendte ham ut av turneringen.

- Det var en som hadde 260.000 og gikk all-in fra første posisjon. Det var kast rundt til meg, og jeg gikk all-in med to konger. Han hadde to damer, forteller Anders Karlsen (29) til TV 2 Nettavisen. Rakkestadmannen hadde dermed 82 prosent sjanse for å vinne hånden og doble stakken sin.

- Det kom to damer i floppen, og da ble det vanskelig, konstaterer Karlsen. Han hadde 23.000 igjen etter den stygge smellen, og gikk all-in da han fikk et nytt kongepar like etter. Den gang møtte han A-8, og overlevde floppen, men ble slått ut av esset på turn.

- Man drømmer jo om i hvert fall å komme på finalebordet. Men jeg blir nok mer skuffet senere i dag enn jeg er akkurat nå, sier Karlsen, som jobber som pokermanager for NordicBet i Estland.

Få stjerner igjen
Av stjernenavnene er det bare Allen Cunningham, Humberto Brenes igjen. Daniel Negreanu og regjerende mester Joe Hachem var blant de som forsvant under forrige spilledag, mens Annie Duke røk ut like før Lasse Ubostad. Hun endte på 88. plass.

Målet for dagen er å spille ned til 60 spillere. Men det er mulig man spiller seg enda lenger ned. Blindene er på 6.000 - 12.000 ved starten av dagen, og antene er på 2.000.

Arrangørene gjør det svært vanskelig å følge med på hva som skjer på hotell Rio. ESPN og CardPlayer har kjøpt alle rettighetene, og dermed må resten av media finne seg i tilskuerroller. Poker.no har så langt gjort en fabelaktig jobb med å følge de norske spillerne, men dette er svært vanskelig nå.

Vi anbefaler de som vil følge turneringen videre å gå til CardPlayer.com. Følg også med på bloggen til Vindaci. Takk til Vi Menn for bildet av Lasse Ubostad. Du kan lese mer om poker-VM på vimenn.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere