(SIDE2): Hallgeir Lundemo (41) er ikke veldig fornøyd med oppdraget i «71° nord». De seks gjenværende deltagerne befinner seg i fjellet i Steigen i Nordland og må bestige flere tinder for å få oppdraget utført.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Kraftig vind
Det blåser kraftig, det er kaldt og det hagler når de begynner å klatre opp Laukviktind.

- Det er stiv kuling og jeg tviler på om det er forsvarlig at vi gjennomfører oppdraget, sier Hallgeir. 41-åringen innrømmer glatt at oppdraget er utrolig tøft - og det hardeste til nå.

I forkant av klatringen har gruppa måttet gå igjennom en skikkelig klatre- og sikkerhetstrening, for klatringen til nå i kappløpet mot 71 grader nord er ingenting.

- Slurver du med klatreutstyret kan det være det siste du gjør, forklarer sikkerhetsansvarlig og klatreekspert Robert Caspersen deltagerne før de begynner på det hasardiøse oppdraget.

Iskalde
Samtlige fryser voldsomt på vei opp fjellet i et skikkelig grisevær - og det byr problemer denne gangen for å klare oppdraget i tide. Lene Hansen (26) er usikker på om hun i det hele tatt kommer til å klare å fullføre.

- Jeg vet ikke om jeg skjelver fordi jeg er redd eller fordi jeg fryser så utrolig. Det er nesten så jeg føler meg litt kvalm. Jeg tenker hva i det huleste er det jeg holder på med, sier Lene på vei opp fjellsiden.

Været gjør sitt til at til og med sprekingen Tarjei Gautefall Nicolaisen (26) får kalde føtter.

- Nå er vinden så sterk som om noen forsøker å rive ned fjellene, sier han.

Men deltagerne er sugne på å klare det - oppdraget i seg selv er verdt 100.000.

Hvordan det går med gjengen ser du på TVNorge mandag kveld klokken 20.30.