(SIDE2): Side2 møter alle ti av årets deltakere under premierefesten mandag kveld i Oslo sentrum. Stemningen er høy og det er tydelig at det er en sammensveiset gjeng som har kjempet seg vei fra Lindesnes til Nordkapp denne gangen.

Selv om det var realitydeltakerne det skulle dreie seg om - så ble festen til de grader kuppet av David Beckhams påståtte ekselskerinne, Rebecca Loos, som dukket opp på festen med sin norske kjæreste som jobbet med serien.

Les mer her:Se hvem som kom på realityfest!

Se bilder fra festen under!

Lite intriger
Ingen drama. Ingen krangling. Ingen store konflikter i det hele tatt skal vi tro deltakerne. Ikke et typisk realityprogram med andre ord, men det var også derfor samtlige meldte seg på - fordi realitydramaet uteble. Bare god gammeldags tur gjennom Norges vakre landskap ispedd tunge utfordringer underveis. Jo da, «71 grader nord» er tilbake for fullt.

Tromsøværing Lene Hansen (26) meldte seg på fordi hun følte det var nå eller aldri. Hun jobber som personlig trener til vanlig, men trodde egentlig hun ikke ville klar de tøffe utfordringene deltakerne må igjennom.

- Jeg har alltid tenkt at det er for tungt og tøft. Men nå måtte jeg bare bli med. Og det var typisk at jeg kom til å bli trukket ut, så jeg sa til samboeren min Thomas at han måtte belage seg på å bruke sin sommerferie på meg og være hjemme med barna, forteller Lene.

26-åringen har tre barn på åtte, fire og halvannet år, og hun innrømmer glatt at det var tungt å være borte fra dem.

- Det var tungt å være borte så lenge, og jeg savnet dem veldig. Men heldigvis var det så mye som skjedde, så en fikk ikke så mye tid til å tenke på det hele tiden.

Laget allianser
Lene blir svingt rundt av Hallgeir Lundemo og Side2 knipser bilder av de to som åpenbart kommer veldig godt overens.

- Vi fikk kontakt umiddelbart, før uttaket til og med. Så alliansen ble bygget med en gang sammen med to andre gutter, forteller Lene.

Selv om realityprogrammet for så vidt er fritt for intriger og drama, så er alliansebyggingen er stor del av det å komme seg helt til 71 grader nord.

Trine Alsgaard (41) fortalte tidligere denne uka til Side2 at det var først og fremst de manipulerende spillerne hun fryktet. Hun endte opp med å bli merket i første episode.

Les også:Den tøffeste i «71º Nord»?

Heftig tur
Lene hadde noen heftige opplevelser, og legger ikke skjul på at det til tider ble i tyngste laget.

- Da vi gikk over Jotunheimen... det ville jeg aldri gjort igjen - ikke for en million kroner. Det er det verste jeg har vært med på, sier hun.

Under sesongpremieren mandag kveld var Lene noe spent i forkant av hvordan hun ble fremstilt på TV.

- Jeg er meg selv hele tiden, men hva betyr det å være meg selv på TV og hvordan virker jeg faktisk? Det blir som å se selv i en litt flue på veggen-greie, sier hun som er vokst opp på Sommerøya i havgapet utenfor Tromsø.

For fire år siden var den nettopp tromsøværing Eivind Antonsen Segtnan som vant hele racet - og Lene merker presset.

- I Tromsø har de store forventninger til at jeg gjentar suksessen, så får vi se, smiler hun.

Natur + Jørgen
Jørgen Aamodt (21) beskriver deltakelsen i «71º Nord» som det reneste eventyr. For ham var det naturen og opplevelsene de gir som var grunnen til at han tok utfordringen.

- Det har vært helt rått. Med tre utropstegn bak. En får servert norsk natur på et sølvfat med en melkesjokolade en skal gå over som hinder. Helt rått, sier Jørgen til Side2.

Selv med et kjent etternavn, her er det ingen familietilknytning til programleder Tom Stiansens tidligere lagkamerat Kjetil André. Men det er en skikkelig spreking okke som. Denne Aamodten er glad i seiling og han har hatt selveste kongen som trener.

- Drømmen er å seile Volvo Ocean Race. Det er den store guttedrømmen sammen med å gå på ski over Grønland. Det håper jeg at jeg får til en gang, sier han som i det daglige jobber som omsorgsarbeider ved side av seilingen.

Seerrekord
Programmet har på ingen måte blitt mindre populært med årene heller, og nordmenn er glad i å få med seg norsk natur på skjermen.

Premieren på «71º nord» i går hadde 449.000 seere i gjennomsnitt noe som er rekord for programmet, opplyser TVNorge i en pressemelding. Episoden slo dermed premieren fra 2005 som hadde 427.000 seere.

«71º Nord» ser du mandager klokken 20.30.

2411