Gå til sidens hovedinnhold

- Mye tøffere enn jeg trodde

- Jeg gikk over personlige grenser, forteller countrystjernen til Side2.

(SIDE2): Det var en trist Liv Marit Wedvik (39) som tok farvel med resten av gjengen i «71° nord - Norges tøffeste kjendis».

- Det var så kjedelig, jeg var så klar for å være med videre! sier Liv Marit til Side2.

Hun takket ja til utfordringen om å bli Norges tøffeste kjendis fordi hun ville sjekke om hun faktisk var tøff.

- Jeg gikk over personlige grenser hver dag, hver time. Det var beintøft, og jeg oppdaget jeg er mye tøffere enn jeg trodde, og sterkere mentalt sett enn jeg hadde regnet med. Da jeg mestret ting, følte jeg en magisk energi, og det gjorde at jeg gjerne skulle blitt med videre, sier hun.

Fikk store blåmerker
Tidligere ungkar Stig Kjos (32) slo countryartisten ut av realityserien etter en duell med pil- og bueskyting. Det gikk ikke helt smertefritt for seg for Liv Marit...

- Jeg har aldri skutt med pil og bue før, så jeg fikk det ikke til i det hele tatt. Jeg hadde helt feil teknikk også, og det resulterte i at albuen min fikk så mange slag at jeg fikk helt svarte merker. Det var veldig vondt, og jeg hadde merker i to uker etterpå, forteller hun.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Solstråle
Tårevåt og trist tok Liv Marit avskjed med de seks andre i «71° nord» som skal ta turen videre mot Nordkapp.

Stig synes det var veldig trist at Liv Marit måtte reise. Av de andre deltagerne blir hun kalt en solstråle og den mest positive av dem alle.

- Det er deilig å vinne, men jeg synes det er ille at Liv Marit må reise hjem, hun er den jeg liker aller best her, sier han i episoden.

Liv Marit synes det var fint å møte Stig i duell, og hun unte ham å komme videre.

- Jeg skulle gjerne sett at han vant over noen andre enn meg, men jeg ville at han skulle videre, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Store utfordringer
I utgangspunktet er 39-åringen redd for høyder, og den barrieren måtte overkommes fra dag én.

- Selv med høydeskrekk klatret jeg opp fjell, og jeg gikk på breen over den verste bresprekken. Vi trasket i timer i fjellet i all slags vær med 30 kilo på ryggen, jeg trodde jeg var ubrukelig til slikt, men det gikk. Det er en av de beste tingene jeg har gjort noen gang, sier Liv Marit til Side2.

Hun husker samholdet mellom alle deltagerne godt, og det å beseire og mestre.

- Det å bli ferdige med noe, så glade vi var. Akkurat som vi var frustrerte da vi var slitne. Vi fikk bruk for hele spektre av følelser, sier hun.

Glapp på kiloene
39-åringen ble valgt til lagleder i denne runden, og tok med seg Harald Martin Brattbakk og Lars Barmen på kapproing fra Uskedal til Rosendal i Hardanger.

De lå best an og langt foran det andre laget, men da de skulle beregne programleder Tom Stiansens vekt ved hjelp av dunker med vann, brukte de for lang tid og tapte konkurransen.

Med rulleski kalt skike på beina i frikortkonkurransen, ende Liv Marit på sisteplass, og måtte altså ut i duell.

- Det gikk galt fra første stund, jeg kom helt bakerst. Vi fikk beholde det utstyret, men det spørs om jeg kommer til å bruke det så mye, ler Liv Marit.

«71° nord - Norges tøffeste kjendis» ser du på TVNorge mandager klokken 20.30.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken