(SIDE2): - Jeg er en eventyrer og har konkurranseinstinktet i blodet, sier Trine Alsgaard (40) til Side2.

Hun er en plukket ut av 2000 og er en av ti deltakerne i årets «71º Nord» og hun er klar til kamp.

Se bilder av gjengen nederst i saken!

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Kjent bror
Trine er beintøff og hvis du synes etternavnet virker særdeles kjent - så har du helt rett. Hun er storesøstera til langrennsess Thomas Alsgaard.

40-åringen har klatret sammen med en jentegjeng i Himalaya, er barmarkstrener i alpint og klatreinstruktør for ungdom fra Lørenskog og Rælingen, i tillegg til jobben som hjelpepleier på Akershus Universitetssykehus.

Hun må jo være den perfekte «71º Nord»-deltaker?

- Jeg elsker natur, opplevelser og utfordringer, og har lett for å komme i kontakt med mennesker, så da syntes jeg programmet virket som en god mulighet til å kombinere alt jeg liker, forteller hun.

Trebarnsmoren har selv drevet konkurranseidrett på høyt nivå i langrenn. Nå holder hun seg i form gjennom treningsturer med løping, sykling, styrke, klatring og selvfølgelig langrenn når det er snø.

- Jentene mine synes det er helt topp at jeg er med i 71 grader nord, og de gleder seg til å se det på TV, sier Trine.

- Jeg, familien og vennene mine er mye på turer sammen og trener mye sammen, det er en fin måte å lade batteriene og koble av sammen på, sier Trine.

Sydpolen venter
I 2007 var Trine med en norsk jentegjeng som skulle bestige Himalaya-fjellet Cho Oyo, som er verdens sjette høyeste med sine over 8000 meter.

Eventyret førte til at Trine bare ble klar for mer, og sammen med to av jentene hun var på ekspedisjon med, er de det eneste jentelag som skal være med i det seks uker lange rittet «Kappløp mot Sydpolen» som starter i 2011/12. Dette er en drøm som har blitt til virkelighet for eventyreren.

- Da er det hundreårsjubileum for Amundsen og Scott sin ferd mot Sydpolen, i og den anledningen arrangeres konkurransen. Vi er det eneste rene jentelaget i verden av de totalt 11 lagene som har meldt seg på.

Faren satte en iskald verdensrekord i 1995 da han gikk over Grønland på 11 dager og noen timer - så Trine føler hun har litt å følge opp.

- Det er lenger og kaldere på Sydpolen, men vi skal jo vinne, ler hun. Racet er over 780 kilometer langt og skal gås med ski og pulk.

- Vi jobber fram mot det nå, det er mye planlegging som hører med. Det blir utrolig spennende!

Tenker taktikk
Men akkurat nå er det først og fremst reality som gjelder og TVNorges flaggskipserie. Trine innrømmer at hun med sine 40 år ikke lenger er like tøff og tar ikke like mye risk som hun gjorde tidligere, så hun la seg på en mer taktisk bane.

- Litt mer pysete har jeg blitt med årene, det innrømmer jeg gjerne. Så jeg tenkte først og fremst taktikk fra første stund. Spillet er i gang med en gang vi ti ble plukket ut, og en må hele tiden være på vakt. Det fysiske var jeg ikke så bekymret for, men det taktiske spiller en stor rolle hele veien og det tenkte jeg mye på, sier hun.

Om det blir Trine som står igjen som siste kvinne på Nordkapp er det ingen som vet ennå, men eventyret starter mandag kveld.

Første episode av «71 º Nord» ser du 28. september klokken 20.30 på TVNorge.

2387