(SIDE2): Selv om det er en gjeng med kjendiser som er på tur i «71 grader nord» betyr det ikke at oppgavene ikke er utfordrende.

- Søkkvåt
I den femte episoden av TV Norge-serien går nemlig de ni gjenværende deltakerne løs på en svært strabasiøs oppgave når de skal sykle Rallarvegen fra Flom og opp til Finse – altså motsatt vei av det turfolk normalt gjør når de skal syke den populære løypa.

En av dem som ikke legger skjul på at turen var utfordrende er den tidligere toppmodellen Vendela Kirsebom.

- Det var en helt grusom tur, sier hun til Side2.

- Vi hadde kanskje sovet et par timer natta før så jeg var rimelig utslitt da jeg begynte. Og så skulle vi sykle oppover hele veien, fortsetter hun.

Den forrige utfordringen kjendisene måtte gjennom hadde gjort sitt til at Kirsebom hadde problemer med å sitte på sykkelsete. Det gjorde det ikke lettere å komme seg opp de mange bakkene.

- Jeg pakket på meg tre par sykkelshorts, men det hjalp egentlig ingenting. Og siden jeg ikke hadde ull helt innerst ble jeg søkkvåt, fordi vi ikke hadde regntøy. Vi begynte alle å fryse og ble nedkjølt– det var helt grusomt, gjentar hun.

- Var du klar over hvor tøft det kom til å bli?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg skjønte at det ville bli tøft, men ikke i min villeste fantasi tenkte jeg så hardt. Det var kjempegøy å være med, men underveis var det ting som skjedde slik at jeg ikke trodde jeg ville komme meg gjennom, svarer Kirsebom.

- Feber og oppkast
Da laget hennes hadde kommet halvveis på Rallarveigen var Kirsebom usikker på om hun ville klare å komme helt fram til mål.

- Jeg måtte bare fremover, men jeg holdt på å fryse hjel. Jeg var lagleder så det føltes ekstra kjipt å være så sliten. Men når det er sagt så sto det enda verre til med både Maria og Mette, forklarer Kirsebom.

Selv om den tidligere toppmodellen aldri fryktet for sitt eget liv under innspillingen måtte hun putte i seg store mengde medisiner for å komme seg gjennom de knallharde utfordringene.

- Jeg spiste medisiner under hele innspillingen. Jeg hadde masse feber og kastet opp. Jeg var syk størstedelen av tiden, innrømmer hun.

- Var det din deltakelse i «71 grader nord» som gjorde deg syk?

- Jeg vet ikke om jeg hadde vært syk selv om jeg ikke hadde blitt med på «71 grader nord». Men vi hadde sekker som veide et sted mellom 20 og 30 kilo, og de gikk vi med hele tiden. Jeg ble dårlig etter den første turen, svarer Kirsebom.

- Vi var slitne, våte og vi sov dårlig så vi var mottakelige for ting. Vi knasket Paracet, Voltaren og alt mulig rart som om det var godteri, under hele turen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Svære kjøttsår
Hun var derimot ikke alene om å føle seg dårlig.

- Det gjaldt ikke bare meg. Alle var syke og vi så ikke ut. Vi måtte pakke på oss masse klær, og du skulle sett de blemmene vi hadde på føttene. Det var svære kjøttsår. Det var kjempeheftig og det er vanskelig å forklare, reflekterer Kirsebom.

Til tross for dette understreker hun hvor flott opplevelsen var.

- Det var en fantastisk opplevelse og vi har alle blitt veldig gode venner. Fantastisk, men veldig tøft.

- Tøffere enn antatt
Pressesjef i TV Norge, Ingerid Medhus, forkarer at værforholdene gjorde utfrodringene ekstra tøfft for deltakerne.

- Det å være med på «71 grader nord» er tøft i utgangspunktet og når været ikke viser seg fra sin beste side kan enkelte oppdrag bli litt tøffere en antatt.

Hun understreker også at en lege følger med deltakerne på tur.

- Det er en lege med på hele turen som skal ivareta helsen til deltakerne. Legen kan ta ut deltakere av opptakene dersom det ikke er forsvarlig å lavedkommende utføre oppdraget, forteller Medhus.

«71 grader nord» ser du på TV Norge madager kl 20:30.