RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blåøyde for korrupsjon

Sist oppdatert:
-Vi er for blåøyde, sier Jan Borgen i Transparency International etter den nye svindelavsløringen i Oslo.

Les også «Nett på sak» her.

En tidligere eiendomssjef i Undervisningsbygg i Oslo ble tirsdag siktet for å ha unndratt 90 millioner kroner som skulle gått til Oslos skolebarn. Jan Borgen sier til TV 2 Nettavisen han er sjokkert.

- Dette er en svært alvorlig sak, som vitner om systemsvikt fra topp til bunn. Jeg begriper ikke at går an, sier Borgen, som er generalsekretær i den norske avdelingen av det internasjonale antikorrupsjonsselskapet Transparency International (TI).

- Trekke seg
- Det ikke lenge siden den forrige saken i Undersvisningsbygg ble avslørt. Da sa styret de hadde full tillit til administrerende direktør. Når er han gått av, men spørsmålet er om ikke også styret bør trekke seg, sier Borgen. Han mener dette nå også må behandles politisk.

Lettlurte?
- Politikerne i Oslo kan umulig ha tatt dette på alvor, når de nå får nok en sak i fanget. Dette vitner både om systemfeil og mangelfull oppfølging, og vi må spørre om de er for lettlurte? sier han.

I kjølvannet av blant annet dette og vannverksskandalen i Akershus tror Borgen det finnes uavdekkede saker andre steder i landet også.

- Det er stor grunn til å tro at det er systemfeil som dette i andre kommuner i landet også, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere