RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fantastiske filmskatter

Fra i dag kan du kjøpe 24 perler fra Oslos filmgullalder.

Samtidig som flere av hovedstadens kulturinstitusjoner inviterer til Oslo Kulturnatt, slippes en ny DVD-utgivelse av Oslo-filmene.

- Dette er Oslos minnebok som dokumenterer byens historie på en fantastisk måte, sier informasjonsrådgiver i Norsk filminstitutt (NFI), Gunhild Varvin, til iOslo.no.

24 filmer fra 1950- og 1960-tallet er restaurert til den nye DVD-en «By og park, fjord og mark». Dette er den andre utgivelsen i serien av Oslo-filmer. Mens den første handlet om byens sentrum og gater, går den nye ut i «det grønne».

- I motsetning til Filmavisen, er dette kunstfilmer om byen og livet. Et eksempel er filmen med Lise Fjelstad hvor Oslo blir fremstilt som en kjærlighetsby, sier Varvin.

- Filmene hadde også en opplærende tone, blant annet om byens institusjoner, legger Varvin til.

Bak utgivelsen står NFI, Oslo kinematografer, Oslo byarkiv, og kulturnett.no. Og filmene får du kjøpt på Filmens Hus og hos bokhandlere og videoforhandlere i Oslo-området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere