RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tipp topp Tekken

Sist oppdatert:
Slåssespillet «Tekken: Dark Resurrection» imponerer på håndholdt Playstation.

(Spillmagasinet): «Tekken» er den mest kjente slåssespillserien på Playstation, og nå gjør den sin debut på Playstation Portable (PSP).

«Tekken: Dark Resurrection» byr på en hel haug figurer, baner og spillmoduser, så det er masse å finne på.

Video:Se traileren til «Tekken».
Guide:De beste spillene til PSP.

Mange og varierte figurer

Det over tretti mann store figurgalleriet består av både gamle kjente og noen nye fjes, og samtlige krever massevis med trening før de sitter.

De fleste slåsskjempene skiller seg klart fra hverandre når det gjelder kampstil, og du kan forberede deg på blod, svette og tårer før kontrollen sitter.

Heldigvis er ikke det fordi den er så dårlig, kontrollen er faktisk utrolig god, men fordi de fleste figurene har flere angrep enn det bor folk i Kina (ihvertfall nesten).

I tillegg må du lære deg diverse forsvarsteknikker og andre knep, du kommer til å holde på til langt ut i 2007 hvis du skal mestre alle figurene i «Dark Resurrection».

Mye å gjøre

Spillet byr på en rekke spillmoduser, så du går ikke tom for slåsskamper med det første.

I tillegg til de vanlige enkeltkampene og de tåpelige historiene, kan du reise rundt og delta i ulike kampsportturneringer eller spille deg gjennom arkadeversjonen av spillet.

Motstanden du møter er utfordrende, uavhengig av hvilken vanskelighetsgrad du har valgt. Spillet går ikke av veien for å gi deg grisedeng, og du kommer til å måtte lide deg gjennom en hel haug tap før det grunnleggende sitter.

Men så blir spillet plutselig kjempegøy, hver eneste kamp blir en intens og underholdende affære.

Mangel på flerspiller

Dessverre kan ikke kampene mot datamotstanderne måle seg med de mot ekte mennesker, den kunstige intelligensen blir innimellom forutsigbar og kjedelig og slåss mot.

Derfor er det fint at «Tekken: Dark Resurrection» lar deg fighte trådløst mot kompisene dine.

De kampene vi har slåss trådløst har stort sett gått smertefritt for seg, og har ikke vært plaget av hakking eller noe lignende. Slåssespillguruer legger kanskje merke til noen forsinkelser hist og pist, men det er mer enn godt nok for oss dødelige.

En teknisk perle

Grafikken er som tatt ut av en PS2, «Tekken: Dark Resurrcetion» er det flotteste PSP-spillet hittil. Figurene og bakgrunnene er detaljerte, animasjonene er flotte og alt flyter som en drøm.

Til og med lastetidene er korte, ihvertfall de fleste. Enkelte ganger må du vente litt for lenge før ting kommer igang, men som oftest er neste kamp nesten ferdig lastet før forrige er over.

Håndholdt slåsskjempe

«Tekken: Dark Resurrection» er ingen revolusjon, vi har sett det meste tidligere. Heldigvis spiller det liten rolle når spillet er så bra som det er, det både varer lenge, er utfordrende og byr på masser av moro.

Med en mer omfattende flerspillermodus hadde sekseren vært i boks, men istendefor må spillet nøye seg med «bare» en femmer.

PSP har endelig fått sin kampsportkonge.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere