RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gjøre bankbytte lettere

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet krever gratis bankbytte, og åpner for at du får beholde kontonummeret.

- Vi ønsker å gjøre det lettere å bytte bank. Dermed blir kundene mindre lojale og konkurransen mellom bankene øker, sier avdelingsdirektør Jostein Skår i Konkurransetilsynet.

Les Gunnar Stavrums blogg: Mer konkurranse i bank

Les Idar Kreutzers blogg: Samme kontonummer hele livet

Bedre tilbud
Den ferske rapporten Competition in Nordic Retail Banking slår fast at marginene i den nordiske bankindustrien er solide, og at bankene kan gi kundene bedre tilbud og likevel tjene penger.

- Vi registrer at det kan trengs mer konkurranse i banksektoren, kommenterer Skår til Nettavisen.

Rapporten konkluderer med at man ikke bør betale gebyr for å avslutte kontoen. I tillegg foreslås det at innføring av kontonummerportabilitet (at kundene kan ta med seg det gamle kontonummeret til den nye banken) eller etablering av byttekode.

Gode erfaringer utenlands
- En slik løsning er i dag innført i Irland og Nederland, og innebærer at bankene forplikter seg til å overføre all kundeinfo. Byttekode-løsningen har ført til større konkurranse, forteller Skår.

I Danmark og Sverige kan forbrukerne lett sammenligne bank- og forsikringstjenester på offentlige nettsider. Nå har finansminister Kristin Halvorsen sagt ja til å etablere finansportalen.no neste år.

- I dag er det vanskelig å sammenligne prisene på finansielle tjenester her til lands, så dette er veldig hyggelige signaler, sier avdelingsdirektør Jostein Skår i Konkurransetilsynet.

Den fellesnordiske rapporten understreker også at bankenes betalingssystemer bærer preg av at de tunge aktørene er inne på både eier- og brukersiden. Dette gjør det vanskelig for nye og små selskaper å komme inn på de nasjonale bankmarkedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere