RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser ambassade-kritikk

Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg avviser kritikken fra Israels ambassadør Miryam Shomrat om at regjeringen har gitt jødene for lite støtte.

Den israelske ambassadøren i Norge, Miryam Shomrat, sier at jøder føler seg alene i Norge, og at hun savner sympati fra de kongelige og fra statsministeren.

Men verken Stoltenberg og Jagland mener det er grunn til å ta til seg kritikken, skiver Aftenposten.

Ikke til å misforstå
Stoltenberg antyder at den israelske ambassadøren neppe har fulgt med på de utspill som er kommet fra Regjeringen.

- Jeg selv og Regjeringen har gitt uttrykk for sterk støtte for det mosaiske trossamfunn etter at det ble utsatt for beskytning. Vi har understreket at sikkerheten rundt synagogen må styrkes, og at det som skjedde var svært alvorlig. Disse uttalelsene, som jeg kom med før helgen, kunne ikke misforstås, sier Stoltenberg.

Uvanlig
I et intervju med NRK mandag sa Shomrat at hun gjerne skulle ha sett at både kongehuset og regjeringen hadde vist mer støtte til det mosaiske trossamfunnet etter angrept på synagogen. Jens Stoltenberg understreker at justisminister Knut Storberget kom med sterk støtte til det jødiske samfunn, det samme gjorde utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Storingspresident Thorbjørn Jagland mener at den israelske ambassadøren skyter over mål når hun kritiserer manglende støtte. Han påpeker at når det gjelder kongehuset så er det helt uvanlig denne institusjonen kommer med uttalelser etter slike begivenheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere