RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Husker du Lyn-trenerne?

Fra 2001 til Henning Berg ble ansatt som hovedtrener har Lyn hatt hele syv trenere. Husker du dem alle?

(iOslo): Vidar Davidsen er nå ekspertkommentator på TV 3 og SportN, og hadde jobbet som Lyn-trener i to og et halvt år da han i 2001 ga seg som trener i Lyn.

Skotsk suksesstrener
Inn hentet klubben Stuart Baxter, en skotte med stor suksess fra blant annet Sverige og AIK. Med en sterk fotballfaglig bakgrunn og en sjarmerende svensk-engelsk, ble han godt tatt i mot av Lyn og norsk fotball. Men det hele tok slutt etter bare et halvt år i jobben. Baxter ble tilbudt en bedre jobb i den engelske fotballforbundet og Lyn ville ikke stå i veien for Baxter.

Senere ble han ansatt som landslagstrener for Sør-Afrika, men da de feilet med å kvalifisere seg til fotball-VM i Tyskland, trakk han seg og dro til Japan. Etter en kort periode i Asia, kom han tilbake til Sverige der han nå er trener for Helsingborg.

Uheldig kroat
Sture Fladmark overtok som trener og ledet laget frem til Lyn hentet inn kroaten Hrvoje Braovic. Braovic kom fra en jobb i storlaget Dinamo Zagreb. Han var også assistent-trener i det kroatiske landslaget. Men etter fire fryktelige og flaue måneder i jobben, sa han opp og dro tilbake til Kroatia med halen mellom beina.

Braovic ble omtalt i alt annet enn vennlige ordlag, og det hele toppet seg da assistenten hans, Sture Fladmark, ble hedret som årets trener i Norsk fotball 2002.

Lyn

Braovic dukket senere opp i en sentral stilling hos Hajduk Split, og så sent som i fjor var han trener i den ukrainske klubben NK Kamen Ingrad.

Islandsk nødhjelp
Men selv slik en strålende hedersbemerkning var ikke nok til at Lyn-styret ville ansette Fladmark som ny trener. To måneder etter at Braovic var ute av dørene, hentet klubben inn Teitur Thordarson - en trener som også hadde vært i klubben i 1991 og 1992.

Sture Fladmark forsvant også og ble senere assistent under Stuart Baxter på det Sør-Afrikanske landslaget. Han ble også koblet flere små og større klubber og ikke minst nevnt som Real Madrids nye talentspeider i Skandinavia.

Men heller ikke Thordarson var løsningen Lyn letet etter. Et knapt år etterpå ble samarbeidet med den islandske treneren også avsluttet.

Thordarson er i dag trener for den islandske storklubben KR Reykjavik. I sesongen 2003/2004 var han trener for den norske klubben Ull/Kisa.

Midtstopper-kjempe
Da Thordarson forlot klubben tok midtstopperen Tommy Berntsen over som spillende trener ut 2003-sesongen.

I desember samme år presenterte Lyn nok en gang sin nye trener - denne gang to stykker. Espen Olafsen var tidligere trener for juniorlaget til Lyn. I årene før han ble Lyn-trener var Espen Olafsen trener for juniorsatsningen til Lyn/NTG.

Med seg fikk han Hans Knutsen. Knutsen kom fra jobben som assistenttrener for damelandslaget. Før det var han blant annet trener for Kongsvinger, Asker og Follo. I tillegg var han mannen som i sin tid startet og utviklet fotballsatsningen ved Norges Toppidrettsgymnas.

Tragedie
Men bare et år senere skjer det tragiske. Espen Olafsen blir rammet av tsunamikatastrofen i Thailand og blir sykemeldt på ubestemt tid. I november 2005 kommer meldingen om at Olafsen trekker seg som trener i Lyn, og går inn i en stilling på Norges Toppidrettsgymnas istedenfor.

Inn som erstatter for Espen Olafsen kom Kaz Sokolowski. Han valgte derimot også å trekke seg etter kort tid, og klubben hentet inn selveste Henning Berg som ny hovedtrener. Hans Knutsen valgte å fortsette i klubben, som assistenttrener for Henning Berg.

Men det var kun ut sesongen. Tanken på å fortsette som Lyn-assistent fristet ikke, og Hans Knutsen valgte å ta en friår fra fotballen for å konsentrere seg om konen og reiser.

Henning Berg er nå ferdig med sin andre sesong som trener. Mye tyder på at Lyn har funnet treneren de vil satse på.

Les mer på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere