(SIDE2): Hollywood er full av fallerte stjerner som holder så godt fast de kan i de røde løper-kantene og dårlige roller i filmer aldri noen ser.

Veien fra suksess til nærmest anonymitet er ikke lang, men for noen har fremveksten av personlige realityshow som «Celebrity Rehab» vært redningen.

For andre var valget å forlate Hollywood og stjernestatusen noe de gjorde bevisst og med stor suksess.

Herunder følger et knippe stjerner som har valgt andre veier:

1. Josh Hartnett

Ja, hvor ble det av ham? 36-åringe var jo virkelig en av de store ungdomsskuespillerne som også klarte overgangen til mer voksne roller med glans. Men har du sett ham i det siste?

Han valgte selv å ta en pause fra skuespillerjobben og fokusere på arbeid i ulike organisasjoner.

- Jeg var berømt i et par år, og det var ukomfortabel. Jeg mener at å klore seg fast til toppen er en snarvei til å være ulykkelig.

2. Phoebe Cates

Husker du henne? Den fantastisk vakre skuespilleren som gjorde det stort på 1980-tallet. Cates giftet seg med Kevin Kline. Og fant raskt ut at å kombinere et stødig famileliv med to voldsomt travle karrierer, ikke var det hun ønsket seg.

Cates driver butikken Blue Tree på Madison Avenue.

3. Cary Grant

Ja, den store hollywoodstjernen sluttet rett og slett i skuespillerjobben for å være far på nesten heltid og han ble styremedlem i mange store selskaper som Fabergé og filmstudioet MGM.

Datteren Jennifer ble født da han var 62 år gammel, og de hadde et nært forhold selv om han ble skilt fra hennes mor da hun bare var to år gammel.

4. Mara Wilson

Mara Wilson var barnestjernen i «Matilda» og «Mrs. Doubtfire». I dag er hun en skribent med suksess og et par universitetsgrader.

Wilson fikk stor oppmerksomhet da hun skrev sju punkter hvorfor barnestjerner bryter sammen.

5. Jack Gleeson

Jepp, alles favorittkonge fra «Game of Thrones» insisterer på at skuespill ikke er morsomt lenger. Gleeson har fortsatt universitetsstudiene sine etter at hans rollefigur ble skrevet ut av GOT.

6. Sean Connery

Sean Connery, selveste James Bond, og hovedrolle i en rekke kule filmer på 1990-tallet, annonserte noe så sjeldent i 2003: - Jeg pensjonerer meg. Og det gjorde han.

7. Gene Hackman

Lurer du på hvor det er blitt av ham? Hackman fikk også et realt oppsving på 1990-tallet og 2000-tallet.

Han er ikke forsvunnet, han bare skriver filmer og TV-serier istedenfor å være foran kamera.

8. Geena Davis

Ingen som så «Thelma & Louise» forble uberørt, men der makker Susan Sarandon har fortsatt som skuespiller, har Geena Davis (nesten) sluttet foruten noen korte gjesteroller.

Geena konsentrerer seg fullt og helt om Geena Davis Institute on Gender in Media.