RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnevernansatte svartelistes

Sist oppdatert:
Over 400 ansatte i barnevernet er hengt ut på lister på internett. Se video

De er oppført med fullt navn og arbeidssted. Svartelistingen fører til at enkelte foreldre nekter å samarbeide med barnevernsansatte som står på listen.

Barnevernssjef Svanhild Alver er blant dem som står på listen.

- Jeg kjenner veldig mange av dem som står på listen. Og det er mange trauste barnevernsarbeidere med erfaring de fleste av dem, sier Alver til TV 2.

- Advarsel
På sider på nettet ligger omtaler av barnevernsansatte, noen av dem svært grove, med bilder , stillingstitler og for noen også telefonnummer. Beskrivelser som : - Advarsel, skremmende, maktsyk, ikke til å stole på, til eksempel, er en beskrivelse av en kvinnelig barnevernsarbeider som jobber innenfor Barnevernet i Norge.

-Det er klart at du blir usikker i jobben din når du får sånne ekle henvendelser, sier Randi Reese forbundsleder i Fellesorganisasjonen for barnevernansatte til TV 2.

- Lovlig
Å henge ut de barnevernsansatte er ikke straffbart. Nettsidene er tidligere blitt anmeldt til politiet, men saken er henlagt.Personvernnemnda har også avgjort at sidene er lovlige og handler om ytringsfrihet.

Det er klart at barnevernets arbeid skal diskuteres, men dette går for vidt, sier Reese.,

-Uakseptabelt
Regjeringen er i gang med å vurdere loven for hvor grensen går for krenkelse på internett.

Nå reagerer barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem på internettmobbingen.

-. Det er overhode ikke akseptabelt at en kvinnelig eller en mannlig arbeidstaker utsettes for trakassering eller mobbing. Nå må vi se om vi kan bruke loven til å se om vi kan beskytte norske arbeidstakere bedre, sier statsråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere