RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beste «Tony»-spillet på år

Dessverre for «Tony Hawk’s Project 8» på Xbox 360 er den ikke helt feilfri.

(Spillmagasinet): Da utviklerstudioet Neversoft slapp «Tony Hawk’s Pro Skater» i 1999 visste de neppe hva de satte igang.

Spillet har fostret en rekke oppfølgere og kloner og har vært med på å gjøre skating kult igjen.

Sjekk videoene:

Sjekk bildene fra spillet i bunn av artikkelen.

Back to my roots

Med «Tony Hawk’s Project 8» vender Neversoft tilbake til skatingen, de «Jackass»-inspirerte oppgavene fra seriens senere spill er en saga blott. Nå skal du utføre utrolige triksekombinasjoner, konkurrere mot andre skatere og mye, mye mer.

Målet med å gjøre alt dette er at figuren din skal få bli med i Tony Hawk sitt nye skatelag, noe som er lettere sagt enn gjort.

«Project 8» byr på et stort antall oppgaver og kalenderen vil vise 2007 før du har klart alle sammen og er lagets stjerne.

«Spillet er både underholdende, utfordrende og stort, og uten feilene hadde det vært en soleklar femmer.»

Stort og utfordrende

Oppgavene er både varierte, underholdende og utfordrende. De fleste av de har ett lett, ett middels og ett vanskelig mål, så både nybegynnere og «Tony Hawk»-veteraner får noe å bryne seg på.

Hvis du går lei av oppgavene så kan du leke deg med den omfattende flerspillerdelen eller cruise rundt i de veldig skatetilpassede omgivelsene. «Project 8» foregår i en stor by som du får bevege deg fritt rundt i, og du koser deg der du oppdager nye trikseruter og steder du ikke har vært før.

Hakking

Dessverre håndterer ikke spillet de store omgivelsene særlig godt, det sliter veldig med hakking.

Når det er mer enn noen få ting på skjermen på en gang går «Project 8» omtrent like kjapt og jevnt som en snegle med hikke.

Mindre god kontroll

Et annet problem er kontrollen. Takket være den nye og artige «Nail the trick»-funksjonen, hvor styrespakene kontrollere beina til figuren og lar deg lage dine egne triks, må du bruke de mindre nøyaktige spakene istedenfor styrekrysset.

Det går som oftest greit, men enkelte bevegelser og triks er vanskeligere enn nødvendig. Heldigvis er kontrollen like intuitiv som alltid, det tar ikke mer enn et par minutter før det grunnleggende sitter.

Spillet sliter også med en del teniske feil og gir innimellom inntrykk av å ikke være ferdig. Vi har opplevd alt fra å falle gjennom bakken og til at fysikkmotoren skyter oss til himmels, ting som ikke hører hjemme i en endelig versjon.

Beste «Tony» på mange år

På tross av dette er «Tony Hawk’s Project 8» det beste «Tony»-spillet på mange år.

Det er både underholdende, utfordrende og stort, og uten feilene hadde det vært en soleklar femmer.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere