RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemme etter båtdrama

Foto: Torgeir Toppe
Sist oppdatert:
Etter en dramatisk natt med branntilløp på danskebåten Prinsesse Ragnhild er passasjerene nå trygt på land.

- Det er godt å være hjemme igjen, sier passasjer Åsne Moi til Nettavisen etter at Prinsesse Raghild la til kai i Stavanger litt før halv åtte søndag morgen.

Moi oppdaget at noe var på færde da hun skulle på do med en venninne.

- Vi skulle på do, og så fikk vi mye røyk og vond lukt i trynet. Ingen visste hva som skjedde, men det tok ikke så lang tid før det kom beskjed på høyttalerne, sier Moi.

Mistet strøm
Danskefergen Prinsesse Ragnhild lå flere timer i drift i Skagerak etter stor røykutvikling om bord like etter midnatt lørdag.

- Jeg opplevde situasjonen som traumatisk, sier en passasjer til Nettavisen.

- Skipet ble liggende uten strøm på den ene hjelpemotoren, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til Nettavisen. Redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge opplyser at den første motoren kom i gang ti over ett og den andre rundt kvart på to.

Fergen trafikkerer strekningen mellom Hirtshals og Stavanger/Bergen. Skipet gikk ifølge rutetabellen fra Hirtshals klokken 18 lørdag ettermiddag. Det er 969 passasjerer om bord og et mannskap på 157.

Like over midnatt fikk Nettavisen opplyst fra Hovedredningssentralen i Sør Norge at fergen var i drift 6,5 nautisk mil fra land mellom Lista og Lindesnes.

- Lite informasjon
- Vi har fått komme oss inn igjen. Det er ikke noe særlig røyk mer. Men folk har vært veldig usikre og redde, sier passasjer Torgeir Toppe til Nettavisen. Han synes informasjonen til passasjerene var for dårlig.

- Vi en fikk vite at det var en liten eksplosjon i maskinrommet som gjorde at det trakk røyk inn i skipet. Strømmen gikk i lugarene, så vi fikk beskjed om å gå ut av lugarene, forteller Toppe. Kapteinen skal også ha vært på høyttaleren og bedt folk avvente og se.

- Etter hvert kom redningsskipet. Så fikk vi plutselig beskjed om at alt var i orden, og at vi kunne legge oss, forteller Toppe.

Barnefamilier
Han forteller at det var mange barn med foreldre som var usikre på ungenes vente.

- Det har ikke vært noen mønstring til livbåtene, men folk har gått dit likevel for å stå og vente, sier Toppe. Det skal ikke ha vært noen panikkstemning.

- Folk løp rundt litt forvirret. Det er julebordstid og folk har hatt høyt alkoholinntak, sier Toppe. Han forteller at mange fortsatt er våkne.

- Vi har egentlig fått beskjed om å gå og legge oss i lugarene. Mange sitter og venter, men båten er i full fart fram over mot Stavanger.

Redde

Toppe satt selv i danserestauranten akter i skipet da det begynte å brenne.

- Det kom en enorm diesellukt og mye røyk. Det er grei stemning, men folk er litt redde og avventende, sa Toppe til Nettavisen mens ferga enda lå i drift.

Hovedredningssentralen i Sør Norge ble varslet om hendelsen, men har avblåste aksjoner etter kort tid fordi situasjonen var under kontroll.

Kystvaktskip som var i nærheten ble omdirigert mot fergen.

- Men det ser ikke ut som om det blir bruk for dem, sa assisterende redningsleder ved hovedredningssentrale Bjørn Magnussen til Nettavisen.

Redningsskøyta «Ægir» lå ved ferga og overvåket situasjonen inntil motorene igjen kom i gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere