RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stemte mot eget løfte om støykutt

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Regjeringen lovet å kuttet støyplagene med 25 prosent. Men da opposisjonen foreslo nøyaktig det samme i Stortinget stemte de rødgrønne imot.

Støyen er stadig mer påtrengende, og finnes nesten over alt. En halv million nordmenn er plaget av støy hver eneste dag.

Lovet støykutt
Da de rødgrønne partiene satt langt fra støyen på Soria Moria da de lovet å lage en egen handlingsplan som skulle redusere støyplagene med 25 prosent innen 2010. Men da det samme forslaget ble fremmet i Stortinget sørget regjeringspartiene for at det ble nedstemt.

Styreleder i Norsk forening mot støy, Kjell Dahle beklager regjeringspartienes opptreden i Stortinget.

- Vi tar det som et tegn som at regjeringen er i ferd med å foreta faneflukt fra Soria Moria-erklæringens løfte om 25 prosent reduksjon i støyplagene innen 2010, sier Dahle til TV 2-nyhetene.

Klart løftebrudd
Et brev fra miljøverninisteren til Stortinget i sommer med løfte om konkrete mål i arbeidet mot støy i statsbudsjettet, er heller ikke fulgt opp.

Lederen i Stortingets energi- og miljøkomité mener regjeringen har begått løftebrudd med åpne øyne.

- Vi har blitt vant med løftebrudd fra regjeringen sin side i miljøpolitikken, men det er sjelden at løftebrudd er så åpenbare som dette, sier komiteleder Gunnar Kvassheim (V) til TV 2 Nyheten.

- Har gitt opp
En samlet opposisjon ble nemlig stående alene bak forslaget om nasjonal handlingsplan for å redusere støyplagene med 25 prosent innen 2010, som var avskrift av regjeringens Soria Moria-løfte.

- Hvis ikke regjeringen i prakis gjør det opposisjonspartiene har bedt om og som regjeringspartiene har stemt i mot, så betyr dette at regjeringen gir opp å innfri nasjonalt støymål, og det er et klart brudd på Soria Moria-erklæringen, sier Kjell Dahle i norsk forening mot støy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere