RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full forvirring i Frp

Foto: Berit Alemndingen/TV 2
Sist oppdatert:
Etter rådslagning sier Frp nå at Per Sandberg ikke har tatt ferie, men er sykemeldt.

KANAL 24:Hør Siv Jensen på pressekonferansen

STORTINGET (Nettavisen): - I samråd med meg og sin lege har Sandberg tatt ferie for julen, sa Frp-formann Siv Jensen på en orientering i regi av Frp Stortinget torsdag.

- Betyr det at han er sykemeldt?

- Det er ikke utenkelig at det er det det er, sier Jensen.

Da Nettavisen ringte Frp på Stortinget etter Jensens orientering, fikk vi etter ti minutters rådslagning i Frp-gruppa opplyst at Sandberg er sykemeldt.

- Han er sykemeldt til over jul. Noe mer vet vi ikke, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Joakim Hanssen til Nettavisen.

Beruset på talerstolen
Torsdag innrømmet Frps nestformann Per Sandberg at han hadde drukket før han deltok i debatten i Stortinget tirsdag kveld. Siv Jensen sier at hun tar saken på alvor.

«Dette er alvorlig. Ikke minst fordi dette er en sak med mange sterke menneskelige aspekter»

Siv Jensen

- Dette er alvorlig. Ikke minst fordi dette er en sak med mange sterke menneskelige aspekter, sa hun.

Bør Sandberg trekke seg? Debatten går på Veggavisen

- Han er av den oppfatning at han ikke var beruset på Stortingets talerstol. Det er også bekreftet av flere representanter som var til stede i salen, fortsatte hun.

Det var tirsdag kveld at Sandberg kastet seg inn i en heftig debatt fra Stortingets talerstol. Ifølge VGs kilder så var han synlig beruset. Overfor Nettavisen torsdag morgen avviste Sandberg at han var beruset.

Les også:- Jeg var ikke full

Skittkasting
Frp-lederen gikk til harde angrep mot det hun betegner som skittkasting fra anonyme stortingsrepresentanter.

- Det er ekstremt feigt. Jeg vil oppfordre de som gjør det om å stå fra med fullt navn. Da får vi en helt annen diskusjon, og da kan de se meg og Per Sandberg i øynene, sa Jensen.

Refser media
Hun mente også media må være sitt ansvar bevisst.

- De må ikke henge ut personer på denne måten. Per Sandberg er nå i vinden, men det har vært mange før han. Jeg synes ikke dette er norsk politikk eller norsk journalistikk verdig. Stortingsrepresentanter er også mennesker av kjøtt og blod med følelser, sa hun.

- Per Sandberg er en tøff person og står nok dette av, men han er såret fordi han er en hardt arbeidende representant. Han har tatt reaksjonene svært tøft, og er fryktelig lei seg, sa en innbitt Siv Jensen.

- Har du tillit til Per Sandberg?

- Selvfølgelig har jeg tillit til Per Sandberg. Han opptrer med verdighet når han representerer Stortinget, sier Jensen til TV 2 Nyhetene.

- Bør Stortinget ha en null-promille-regel?

- Det får hver stortingsrepresentant avgjøre. Det blir feil å gjøre dette til en alkoholdebatt, sa Jensen før hun gikk. Hun hadde nemlig planlagt at hun ikke skulle svare på spørsmål.

- Bryter med norsk lov
Alkokutt mener Per Sandberg brøt med norsk lov da han gikk synlig beruset på Stortingets talerstol. Men det finnes ikke noe regler for bruk av alkohol på Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere