RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De beste spillene i 2006

Sist oppdatert:
Snart er 2006 historie, og tradisjonen tro kårer Spillmagasinet de beste spillene i året som gikk.

(Spillmagasinet): 2006 har ikke vært et år spekket med de store utgivelsene for oss europeere, snarerer av de store nyhetene om kommende spill.

Det lover godt for 2007, men noen spill har likevel gitt gjenklang i 2006. Ikke minst har vi fått en ny spillkonsoll å leke oss med på tampen av året. Dette er spillene vi i Spillmagasinet synes er de beste av sitt slag.

Årets beste spill

Prisen for «Årets beste spill», på tvers av alle sjangere og formater, går til:

The Legend of Zelda: Twilight Princess
Format: Nintendo Wii. Sjanger: Actioneventyr.

Begrunnelse: «The Legend of Zelda: Twilight Princess» trakk det lengste strået og er vår favoritt fra 2006. Du får servert en episk fortelling krydret med flott grafikk, storslåtte omgivelser, kreative oppgaver og utfordrende og underholdende kamper som varer og varer.

De nominerte:«Gears of War» (Xbox 360), «New Super Mario Bros» (Nintendo DS), «Company of Heroes» (PC) og «The Elder Scrolls IV: Oblivion» (Xbox 360/PC).

Årets beste PC-spill

Prisen for «Årets beste PC-spill» går til:

Company of Heroes
Sjanger: Strategi.

Begrunnelse: «Company of Heroes» er et strategispill av den gamle skolen, men med så mange nye elementer at det blir en forfriskende opplevelse. Enorm grafikk, svært gode oppdrag og spillbart herfra til månen.

De nominerte:«Half-Life 2: Episode One», «The Elder Scrolls IV: Oblivion» og «Dark Messiah of Might & Magic».

Årets beste PS2-spill

«Årets beste spill» til Playstation 2 mener vi er:

Kingdom Hearts 2
Sjanger: Rollespill.

Begrunnelse: Det PS2-spillet vi kommer til å huske best fra 2006 er rollespillet «Kingdom Hearts 2». Her skal du reise på et langt og fabelaktig rollespilleventyr sammen med Donald og Langbein, og underveis møter du kjente fjes fra både Disney- og «Final Fantasy»-universet.

De nominerte:«Guitar Hero», «We Love Katamari», «Shadow of the Colossus», «Psychonauts» og «Buzz Junior: Jungle Party».

Årets beste Xbox 360-spill

Prisen for «Årets beste spill» til Xbox 360 går til:

The Elder Scrolls IV: Oblivion
Sjanger: Rollespill.

Begrunnelse: Spillet sprenger grensene for interaktive verdener på konsoll og er i tillegg kjempemorsomt. Spillmagasinets redaksjon har til sammen brukt flere hundre timer på «Oblivion», og det er ingenting som tyder på at vi stopper med det første.

De nominerte:«Gears of War», «Viva Piñata», «Dead Rising» og «Splinter Cell: Double Agent» .

Årets beste PSP-spill

Prisen for «Årets beste spill» til Playstation Portable går til:

Daxter
Sjanger: Action.

Begrunnelse: I en jungel av middelmådige titler til Playstation Portable dukket «Daxter» opp som en befrielse. Det er stort, utfordrende, underholdende og viser hva maskinen er god for både teknisk og med tanke på spillbarhet.

De nominerte:«Killzone: Liberation», «Loco Roco» , «Field Commander» og «GTA: Vice City Stories».

Årets beste Nintendo DS-spill

Prisen for «Årets beste spill» til Nintendo DS går til:

New Super Mario Bros.
Sjanger: Plattform.

Begrunnelse: Det har kommet så mange toppspill til Nintendo DS i år at vi ikke helt klarer å bestemme oss for hvor vi skal begynne. Det eneste vi vet er at det lekre og enormt underholdende plattform-eventyret «New Super Mario Bros» er det beste av de. Spillet er faktisk så imponerende at vi lurte på om vi måtte gjøre om karakterskalaen vår da vi anmeldte det.

De nominerte:«Phoenix Wright: Ace Attorney», «Mario & Luigi: Partners in Time», «Tetris DS» og «Advance Wars: Dual Strike».

Årets beste bilspill

Prisen for «Årets beste bilspill» går til:

Burnout: Revenge på Xbox 360
Format: Multi.

Begrunnelse: Med lekker grafikk, heftige eksplosjoner, sinnsvake hastigheter og en utmerket onlinebit sørger «Burnout Revenge» for en adrenalinfylt spillopplevelse gang etter gang.

De nominerte:«GTR 2» (PC).

Årets beste skytespill

Prisen for «Årets beste skytespill» går til:

Gears of War
Format: Xbox 360.

Begrunnelse: Skytespill er for menn med hår på brystet og sans for å drepe, og for de har 2006 vært et godt år. Vi har fått vite hva som skjedde med Gordon Freeman etter den dramatiske slutten på «Half-Life 2», gått berserk i et eventyrland i «Dark Messiah of Might and Magic» og skutt terrorister og annet rask i «Ghost Recon: Advanced Warfighter» og «Rainbow Six: Vegas». Vinneren av denne kategorien er likevel Marcus Fenix sin brutale, vakre og underholdende Locust-jakt i «Gears of War».

De nominerte:«Half-Life 2: Episode One» (PC), «Dark Messiah of Might and Magic» (PC), «Ghost Recon: Advanced Warfighter» (Multi) og «Rainbow Six: Vegas» (Multi).

Årets beste actionspill

Prisen for «Årets beste actionspill» går til:

Tomb Raider: Legends
Format: Multi.

Begrunnelse: Spillenes førstedame er endelig tilbake i et spill som er henne verdig. Etter flere år i eksil er «Tomb Raider: Legends» et spill spekket med historie, eventyr og action og strålende spillbarhet. Og så ser Lara Croft fantastisk ut da...

De nominerte:«Dead Rising» (Xbox 360), «GTA: Vice City Stories» (PSP) og «Killzone: Liberation» (PSP).

Årets beste sportspill

Det beste sportspillet i år er:

«FIFA 07» på Xbox 360
Format: Multi

Begrunnelse: Hva sier du til et fotballspill hvor spillerne faktisk oppfører seg som mennesker, og ikke datafigurer? Ja, takk sier man. Greit nok at spillet ikke er helt perfekt, men det finnes neppe et bedre spill for to eller flere fotballinteresserte foran en skjerm.

De nominerte:«NHL 07» og «Football Manager 07».

Årets beste rollespill

Prisen for «Årets beste rollespill» går til:

The Elder Scrolls IV: Oblivion
Format: Xbox 360.

Begrunnelse: Det var gode kanditater til «Årets rollespill», men ingen av de matcher likevel det fabelaktige «The Elder Scrolls IV: Oblivion» til Xbox 360. Er du en av de få som ikke har kjøpt det ennå? Gjør det nå.

De nominerte:«Kingdom Hearts 2» (PS2), «Mario & Luigi: Partners in Time» (Nintendo DS), «Neverwinter Nights 2» (PC) og «Titan Quest» (PC).

Årets beste slåssespill

Prisen for «Årets beste slåssepill» går til:

Tekken: Dark Resurrection
Format: Playstaton Portable

Begrunnelse: PSP har endelig fått sin kampsportkonge. Med flott grafikk, god kontroll, mye å gjøre og utfordrende og underholdende kamper er «Tekken: Dark Resurrection» det klart beste slåssespillet i 2006.

De nominerte:«Street Fighter Alpha Anthology» (PS2).

Årets beste strategispill

Prisen for «Årets beste strategispill» går til:

Company of Heroes
Format: PC.

Begrunnelse: Strålende grafikk. Vidunderlig lyd. Heidundrande spillbarhet. Strategi på høyeste nivå. Enkelt og greit det beste strategispillet i 2006.

De nominerte:«Medieval II: Total War» (PC), «Star Wars: Empire at War» (PC) og «Rise of Nations: Rise of Legends» (PC).

Årets beste actioneventyr-/eventyrspill

Prisen i denne kategorien går til:

The Legend of Zelda: Twilight Princess
Format: Nintendo Wii

Begrunnelse: Siden verken antall gode actioneventyr- eller eventyrspill var nevneverdig høyt i 2006, har vi valgt å slå sammen de to kategoriene. Vinneren er, lite overraskende, det fabelaktige «The Legend of Zelda: Twilight Princess».

De nominerte:«Sam & Max - Episode 1: Culture Shock», «Shadow of the Colossus» , «Phoenix Wright: Ace Attorney» og «Tomb Raider: Legends» .

Årets beste tenkespill

Spillet som trimmet hjernen best i år 2006 er:

Big Brain Academy
Format: Nintendo DS

Begrunnelse: Lett å lære, morsomt og underholdende. Spillemåten med den trykkfølsomme skjermen fungerer utmerket og du opplever sjeldent feil. Grafikken er enkel, men funksjonell og til sammenlikning med andre spill i kategorien får du soleklart mest igjen for pengene med «Big Brain Adademy».

De nominerte:«Tetris DS» (Nintendo DS).

Årets beste barne- og familiespill

Prisen for «Årets beste barne- og familiespill» går til:

Viva Piñata
Format: Xbox 360

Begrunnelse: Det tok lang tid før det kom et barnespill til Xbox 360, men den som ventet på noe godt fikk noe strålende. Totalt gjennomført og like bra for barn som voksne ble resultatet. Glitrende spillbarhet, morsomt og pedagogisk. En stor anbefaling.

De nominerte:«Buzz Junior: Jungle Party» (PS2), «Singstar Legends» (PS2) og «New Super Mario Bros.» (Nintendo DS).

Årets beste partyspill

Årets beste partyspill er:

Guitar Hero
Format: PS2

Begrunnelse: Dette spillet anbefales til absolutt alle som har en gitarhelt i magen. Utvalget av sanger et godt og det er ret og slett utrolig morsomt. Endelig kan du kaste luftgitaren ut av vinduet og kjøpe en i skinnende plastikk til din PS2. Stor underholdning.

De nominerte:«Wii Sports» (Nintendo Wii), «Singstar Legends» (PS2), «Rayman: Raving Rabbids» (Nintendo Wii) og «Buzz: The BIG Quiz» (PS2).

Årets underdog

Spillet få hørte om, men som alle burde prøve i 2006 er:

Psychonauts
Format: PC, PS2 og Xbox

Begrunnelse: Prisen for «Årets underdog» går til det spillet som hørte mest hjemme på toppen av salgslistene, men som knapt var innom. I år er det det helsprø og kjempemorsomme plattformspillet «Psychonauts» som stikker av med seieren. Dette spillet er så bra at det vil være komplett idioti å ikke kjøpe det.

De nominerte:«We love Katamari» (PS2), «Shadow of the Colossus» (PS2) og «Sam & Max - Episode 1: Culture Shock» (PC).

Årets retrospill

Årets beste spillopplevelse fra fortiden fikk du i 2006 med:

Super Mario 64
Format: Nintendo Wii (Virtual Console)

Begrunnelse: Takket være tjenester som «Xbox Live Arcade» på Xbox 360 og «Virtual Console» på Wii har retrospill blitt lett tilgjengelig. Dessverre er mange ikke engang verdt plassen de tar på harddisken, men innimellom dukker det opp noen perler. Årets retrofavoritt er det klassiske Nintendo 64-plattformspillet «Mario 64» på Wii. Denne versjonen ser enda penere ut enn originalen, og spillet er minst like artig i dag som da det kom for nesten 10 år siden.

De nominerte: «UNO» (Xbox 360) og «Doom» (Xbox 360).

Årets konsoll

Spillkonsollen som har gjort best inntrykk i 2006 er:

Xbox 360

Begrunnelse: I år har Xbox 360 fått en hel haug topptitler og både onlinetjenesten og operativsystemet blir bedre og bedre. Microsoft sin konsoll har uten tvil vært den sterkeste i 2006.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere