RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slanket seg 70 kilo med julemat

Sist oppdatert:
Sten Sture Skaldeman halverte sin kroppsvekt ved å spise julemat hver dag.

Buffet med buffet med fet julemat. Pølser, skinke med svor, laks og ribbe . Et julebord må være rene marerittet for en som ønsker å holde vekta. I hvert fall hvis du sverger til dietter, med minimalt med fett.

Se TV-innslag her

Den svenske forfatteren og journalisten Stein Sture Skaldemann gjorde det motsatte av det de fleste slankeeksperter anbefaler.

- Det er egentlig veldig enkelt. Jeg valgte et kosthold for å få ned blodsukkeret mitt. Jeg spiser ingen raske karbohydrater. Da kan jeg koste på meg å spise mange kalorier. Og jeg kan koste på meg å spise fett, sier Skaldemann til svensk TV 4.

- Sunn og tynn
Journalisten og forfatteren har ingen ernæringsmessig bakgrunn. Men han har prøvet og feilet med sin diett, som vel ikke akkurat er blant de anbefalte kostholdsdiettene.

- Min personlige opplevelse er at om man spiser julemathele året, eller mat som ligner denne, så vinner man tilbake sin helse dersom man har dårlig helse. Og man går ned i vekt om man er overvektig, sier han.

Selv har Skaldeman gått ned nesten 70 kilo i vekt ved å spise denne type mat året igjennom.

Mindre karbo
I dag finnes flere dietter som i likhet med Skaldemanns program går ut på å minske på karbohydratene. Atkins-dietten, er en av dem. Men samtidig advarer kostholdsekspertene om at mat med for mye fett kan få negative konsekvenser. Fettrik kost kan føre til forverring av situasjonen for blant annet folk med hjerte- og karsykdommer.

- Det finnes så vidt jeg vet ingen vitenskapelig støtte for de teoriene. Det virker som at de menneskene som spiser mest fett i verden, er friskest i verden. Eskimoene spiste bare kjøtt og fett. Og de var fantastisk friske før vi kom opp der med hamburgere og cola, sier han.

Men hva skal vi da ikke spise på julebordet?

- Om dere har sett filmer som viser at julenissen er fet, her har du forklaringen: Julegrøten, sier Skaldeman .Den er fettbyggende. Men det fete kjøttet er ikke fettbyggende, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere