RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se hva vi fant på internett

Sist oppdatert:
For siste gang i år har vi funnet morsomme og sære ting på nettet.

Denne spalten begynte så smått for halvannet år siden med det vi da kalte «dagens meningsløshet», og da jeg så dette flash-spillet fikk jeg virkelig tilbake den følelsen. For å sitere damen jeg fikk lenken fra: «Null poeng, bare kult å se på.»

Det er straks jul, og derfor er det på tide å spille et skikkelig nisse-spill utenom det vanlige.

Hva blir det egentlig søkt på?
denne nettsiden får du opp 20 forskjellige bilder, og hele poenget er at du du i fra de bildene skal gjette hvilke søkeord fra Google Images som ble benyttet for å skaffe nettopp disse bildene. Det er ingen enkel oppgave, men svært fascinerende.

Vi har sett mange ekstreme paintball-gevær tidligere, men vi har vanskelig for å se for oss et mer fryktinngydende gevær enn dette. Søk dekning!

Grafikken på nettspill blir stadig bedre, og nå er det mulig å spille et skikkelig 3D-basert tanksspill rett i nettleseren, i full Doom-stil. Det er ganske morsomt.

Simpson-menneskene leker seg
Det er ikke til å komme utenom at The Simpsons har blitt tidenes mest suksessrike animasjonsserie, og den kommer til å gå enda noen år på skjermene. Men har du noen gang tenkt på hvordan personene bak figurene ser ut? I dette videoklippet kan du se stemmeskuespillerne kose seg i studio.

Disse bildene taler for seg selv: Afrika er vakkert.

Konkurranse utenom det vanlige
Det finnes mange spesielle konkurranser, blant annet verdensmesterskap i mobilkasting. Det er likevel ikke mange ting som kan måle seg med dragracing med verktøy. Har du noe verktøy som kan gå fortere?

Det neste videoklippet er for de litt mer nerdete av oss. Alle har forsøkt det integrerte tegneprogrammet i Windows, som bare heter Paint, og alle vet at det ikke er det mest avanserte programmet - for å si det pent. Men det betyr på ingen måte at det ikke går an å lage imponernede bilder med programmet. Det har vokst opp en liten undergrunn på nettet som synes det er morsomt å lage bilder i Paint, og på YouTube har det nå dukket opp et usedvanlig imponerende videoklipp der det vises hvordan det kan tegnes en bil i programmet.

Moderne kunst som imponerer
Moderne kunst kan være så mangt, og det er for eksempel ingen umulighet å lage de mest utrolige skulpturer av noe så vanlig som en gaffel - dog med noen modifikasjoner.

Plattformspill er stort sett ganske enkle, men hvis alt skjer i en sirkel, og opp blir ned, og venstre blir høyre, og du begynner å falle oppover, klarer du fortsatt å gjøre de enkleste ting?

Vi har nå kommet til den tiden av året hvor det er helt naturlig å sjekke hva som er i eksen. Og det fine med esker er at de ikke alltid inneholder nøyaktig hva vi forventer. Bare se her.

Det er jul
En av de virkelig klassiske julesangene er «12 Days of Christmas», og det har ikke unaturlig ført til at det har dukket opp en del versjoner av sangen som ikke helt holder seg helt innenfor rammene av hva som sangen helt handler om. På nett har det nå dukket opp en ganske morsom versjon sunget med indisk akstent.

Amerikanske tv-skjermer oversvømmes med ting som vi i Norge aldri får tilgang til. En av de mer populære konseptene er det som bare kalles «Adult swim», som er animasjonsserier for voksne. Hvordan tror du for eksempel en sjiraff reagerer hvis han havner i kvikksand?

Kan du kjøre over deg selv?
Du skulle kanskje tro at det å kjøre over seg selv med en bil du styrer skulle være en umulighet, men der tar du feil. Det er faktisk overraskende sannsynlig - og det ser veldig vondt ut.

I kultsuksessen «The Hitchikers Guide to the Galaxy» er det en avstraffelsesmaskin som går ut på at du kommer inn i en boks der du får se betydningen av deg som individ sett i forhold til hele verden. Det får de aller fleste til å bryte helt sammen og dø. Og det var nettopp denne scenen jeg umiddelbart tenkte på da jeg så dette videoklippet.

Bildet fra toppen av artikkelen har vi igjen vært på en russisk nettside å hentet. Bildet er et av mange bilder i en helt absurd samling som du kan se her.

God jul alle sammen!
Og vi avslutter med dagens lille musikalske høydepunkt. Som kjent så er det nettopp DEG som er blitt kåret til årest person, og det er på grunn av din deltakelse i sosiale nettsteder på nettet, som Wikipedia, Myspace og YouTube. Hva er vel ikke da mer naturlig enn å ringe julen inn med «The YouTube Communety Choir» som synger «The 12 days of Christmas»?

Tidligere nettoppdagelser:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere