RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjør ikke nok for homofile

Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Talen er entydig: politikere gjør ikke nok for homofile minoriteter, mener stortingsrepresentant André Oktay Dahl.

- Dialog er ikke nok, sier stortingsrepresentant André Oktay Dahl (H) om regjeringens hjelp til homofile innvandrere. Mens aksepten for homofile har økt i befolkningen for øvrig er det mye som tyder på at den snarere har gått til det verre i enkelte innvandrermiljøer, mener Dahl.

- Regjeringen er opptatt av å behandle tvangsekteskap blant jenter, men overser tvangsekteskap blant gutter, raser han.

Han mener regjeringen er underlig unnfallende når det kommer til homofile minoriteters plass i samfunnet.

Angår ikke bare kvinner
- Dette må være en del av integreringsarbeidet til regjeringen, sier Dahl.

Han peker på at mens debatter om prostitusjon og voldtekt alltid dreier seg om kvinner, angår dette også menn.

I Aftenposten 14. desember 2006 skrev en ung homofil gutt om hvordan det er å være homofil muslim i Norge. Han beskriver et liv i frykt for å bli avslørt, og for å bli utstøtt av familien sin og det pakistanske miljøet.

I en interpellasjon i Stortinget etter jul, skal Dahl reise spørsmål til arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) om hva regjeringen skal gjøre for å bedre homofile muslimers livssituasjon i Norge.

Skuffet
I mars i år utfordret psykolog og avtroppende bystyremedlem for Oslo arbeiderparti, Ragnar Kværness, både muslimer og politikere til å delta på et møte i regi av Homofile og lesbiske sosialdemokrater. Tema var «Homo på kafeen - hetero i moskeen?». Han er skuffet over resultatet.

- Jeg kan ikke se at det har skjedd noe som helst siden møtet, sier Kværness til Nettavisen.

- Politikere generelt, både i regjering og i opposisjon, er unnlatende til teamet. Man har vært flinke til å kjøre på overfor homofobe kristne, man burde konfrontere homofobe minoritetsreligioner også, sier Kværness. Han mener politikere har feilet i å ikke stille like krav til begge gruppene.

- Jeg tror politikerne har hatt en god hensikt med at man ikke ønsker å stigmatisere minoriteter, men effekten er det helt motsatte, sier han.

Ble torturert for sin legning
Iranske Kaltham Alexander Lie har selv følt på kroppen hvor vanskelig det er å være homofil muslim. I 1992 flyktet han til Norge etter at han hadde blitt torturert for sin legning i hjemlandet. Hans råd til politikerne er enkelt:

- Hold religion unna diskusjonen, dette handler om folks liv, sier Kaltham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere