RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Årets julehus

(Arne Lutro / Nettavisen)
Sist oppdatert:
Hver jul tenner Gert Poulsen over 10.000 lyspærer rundt huset sitt. Se video.

SKUI (Nettavisen): - Det tar meg om lag en uke å sette opp alt, sier Gert Poulsen fra Skui utenfor Oslo om sitt lysende prosjekt.

Ideen fikk han for om lag 15 år siden, da han så filmen Christmas Vacation.

- Vi fant ut vi ville gjøre noe spesielt etter å ha sett filmen. Så vi kjøpte litt lys, rundt 7000, og så har det bare blitt mer, sier huseieren og avslører at i år er det til sammen 10.350 pærer.

Poulsen har likevel et godt stykke igjen før han overgår Carson Williams i USA som i fjor lagde tidenes julebelysning på huset sitt. Se video her!

Lysene er tent fem timer i døgnet. Men prisen for lyset i julemørket er ikke skremmende høy, om lag 30 kroner i døgnet.

- Hva sier naboene til dette?

- De er heldigvis positivt innstilt. Før hadde vi lysene tent til klokken 23, men etter noen klager, besluttet vi å korte ned tiden med en time om kvelden, sier Gert.

Årsaken var at det hvert år kommer mange mennesker for å se på den lokale attraksjonen. Kjøring opp og ned til huset så sent om kvelden, ble litt i meste laget for naboene.

- Men det er svært hyggelig at så mange vil komme. Spesielt kjekt er det å høre reaksjonene til barna når de ser huset, sier huseieren som opprinnelig er fra Danmark.

Hva synes du om denne tradisjonen? Skriv din mening i feltet under

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere