RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omkom i takras

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
En 32 år gammel kvinne omkom etter at hun ble truffet av et takras i Oslo sentrum søndag.

Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt har startet full etterforskning av raset som skjedde søndag kveld da gesimsen raste ned fra Trondheimsveien 6. Murstein raste fra femte etasje over en 32 år gammel kvinne som gikk på fortauet. Ifølge Ullevål universitetssykehus døde kvinnen søndag kveld av hodeskader.

Se Web-Tv her

Allerede i Januar 2006 fikk den tidligere eieren av bygården, halliksiktede Leif B. Hesle, pålegg om tvangsmulkt fra kommunen om å sikre fasaden av bygården.

- Gårdeier har ansvar
Per Olav Utgaard ved kriminalvakta sier at de nå lager en sak som vil bli sendt videre til miljøavsnittet mandag morgen. Det er gårdeiernes ansvar å sikre eiendommene slik at slike ulykker ikke skjer.

Politiet har kommet i kontakt med huseieren, og etter det Aftenposten skriver, overtok advokat Johan Dahl Kongsvik gården for to måneder siden fra Hesle.

Hesle er siktet for hallikvirksomhet gjennom utleie til prostituerte i flere av bygårdene han eier i Oslo. I oktober 2006 ble han varetektsfengslet etter at politiet foretok razzia i seks av utleiegårdene hans.

Fraflyttet
For tre år siden brant det i Trondheimsveien 6. Torkel Røisli, som sitter i styret i sameiet til Trondheimsveien nummer 8 sier at Trondheimsveien nummer 6 har stått ubebodd siden brannen.

- Dette er forferdelig trist. Det har rast fra bygget tidligere, både snø og stein. Det er derfor det henger netting over bygget, sier Røisli til Nettavisen.

Trondheimsveien er en hovedferdselsåre mellom Oslo sentrum og de nordøstlige bydelene i hovedstaden.

Vurderer anmeldelse
- Vi vil vurdere å politianmelde den ansvarlige gårdeieren av Trondheimsveien 6 fordi sikringen av bygget åpenbart ikke har vært god nok, sier direktør i Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune, Ellen de Vibe til Aftenposten.

Kommunen vil mandag gjøre en befaring med fagfolk på ulykkesstedet, og gjennomgå hvilke pålegg som er gitt til denne bygningen tidligere.

Plan- og bygningsetaten kan gi påbud mot sikring av bygårder og om at sikringen må settes i gang innen en viss frist. Dersom ikke dette blir overholdt, kan etaten ilegge tvangsmulkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere