RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er skandalegården

Sist oppdatert:
Gårdeieren kan bli tiltalt for uaktsomt drap etter at en kvinne omkom i et ras fra hans bygning. Se bildene av gården.

(iOslo) Politiet var på befaring rasbygningen mandag formiddag etter at en kvinne omkom etter at gesimsen raste fra Trondheimsveien 6 søndag kveld. Nå risikerer gårdeier i verste fall å bli drapstiltalt.

- Rent teoretisk kan gårdeier straffes for uaktsomt drap, sier jurhavende jurist Ingunn Kjærstad til pressen.

I utgangspunktet blir man straffet med bøter for å ikke ha sikret bygget etter forskriftene. Men i dette tilfellet omkom en kvinne som følge av mangelfull sikring.

- Vi er her for å få et overblikk og ta bilder. Deretter må vi samle inn alle relevante dokumenter. På det nåværende tidspunkt kan vi ikke utelukke noe som helst.

Tar ansvaret
Gårdeieren var også til stede på befaringen mandag. Han er tydelig preget av hendelsen, og tar på seg det fulle ansvar for hendelsen.

- Jeg er inneforstått med at det kan bli tatt ut en drapstiltale, og det tar jeg til etterretning, sier advokat Johan Dahl Kongsvik til iOslo.no.

- Jeg føler likevel ikke at det var noe jeg kunne ha gjort, sier Kongsvik.

Han overtok gården for to måneder siden. Han sier han fortsatt ikke har fått satt seg inn i alle relevante dokumenter, og at han derfor ikke har hatt verken tid eller mulighet til å iverksette tiltak.

System basert på egenerklæring
Gården var tidligere eid av den halliksiktede gårdeieren Leif B. Hesle. Hesle har tidligere mottatt varsel om tvangsmulkt fra Plan- og bygningsetaten. Likevel ble ikke bygningen sikret forsvarlig.

- Vi har et system basert på egenkontroll og egenerklæring. Vi fikk beskjed om at bygningen var forsvarlig sikret for forbipasserende, og dermed baserer vi oss på det, sier etatsdirektør Ellen de Vibe i Plan- og bygningsetaten til pressen.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere