RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjalp bin Laden med å rømme

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Afghanistans tidligere statsminister sier at han hjalp Osama bin Laden med å rømme fra amerikanerne.

Afghanistans tidligere statsminister, Qalb al-Din Hikmatyar, sier at han og hans tilhengere hjalp Osama bin Laden med å rømme fra Tora Bora-fjellet i desember 2001.

- Da USA startet å bombe Tora Bora-fjellet i desember 2001, hjalp mine tilhengere bin Laden, hans assistent Aymen Zawahirri og noen andre al-Qaide-medlemmer med å rømme til et tryggere sted, sier Hikmatyar i intervju med den private pakistanske Tv-kanalen Geo.

Like etter terrorangrepene på New York og Washington D.C. i 2001, startet CIA-agenter en omfattende klappjakt på Osama bin Laden i Tora Bora-fjellet i desember 2001. Over 200 mennesker ble drept i disse aksjonene, men amerikanerne fant aldri bin Laden.

Hikmatyar ønsker ikke å si noe mer om hvor dette nye skjulestedet ligger hen, eller om bin Laden og andre al-Qaida-medlemmer fortsatt befinner seg der.

Hikmatyar er nå leder for Det muslimske partiet i Afghanistan, og er etterlyst av amerikanske myndigheter. Han kjemper fortsatt mot utenlandske styrker som er utplassert i Afghanistan, og samarbeider tett med Taliban.

Hulene i Tora Bora-fjellet i Afghanistan var gjemmested for Osama bin Laden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere